De Panne ontdekken met de tips van Petra Pyliser

92

Als Petra Pyliser tijdens haar job bij de Dienst Toerisme bezoekers niet wegwijs maakt in De Panne, dan vind je haar ongetwijfeld terug op een surfboard. En dat het leven hier mooi is, blijkt nog maar eens uit de tips die Petra ons geeft.

Petra Pylyser van de toeristische dienst in De Panne

Petra Pyliser (c) gus

Welke is jouw favoriete plek?

“Vooral de natuur in De Panne zijn mooie plaatsen om te vertoeven.Het bos, de duinen en zeker het strand is mijn favoriete plaats, aangezien ik aan watersport doe.”

En jouw favoriete plek om gezellig iets te gaan drinken?

“Meestal ga ik iets drinken in de surfclub. Maar iets drinken op het terras van De Nachtegaal (het natuureducatief centrum) is in het bos gelegen en ook zeer gezellig. Voor lekkere cocktails moet je dan in de Clapotis zijn aan de zeedijk. En wat is er beter dan een lekkere frisse mojito?

Jouw favoriete restaurant?

“Voor een snelle hap of snack ga ik naar (hotel) Aan Zee of Het Zonnetje bij de markt. Ook D-bar bij nieuwe sporthal serveert overheerlijke snacks. Voor een wat uitgebreider gerecht is Vijf voor Twaalf zeker aan te raden en moet je dan zeker voor een visgerecht kiezen.”

Jouw favoriete shop?

“Ik ben geen grote shopper, maar in De Panne zijn er veel winkeltjes waar je vele leuke dingen kunt vinden. Voor elk wat wils.”

Welk event in De Panne wil je zeker niet missen?

“Festival Aan Zee! Ik kijk er elk jaar naar uit om dit festival mee te pikken, en het is altijd genieten. Met de vrienden in de ambiance, goeie muziek… Het festival is ook kindvriendelijk en het is nog gratis ook! Zeker een niet te missen evenement, maar er zijn wel nog enkele zoals het Natuurfestival, de muziekoptredens tijdens de zomer, Beestig Geestig…allemaal leuke dingen om met het gezin te doen.”

Hoe en waar in De Panne geniet jij van de natuur?

“Overal! De Panne is natuur! Het strand, het bos, de duinen…allemaal mooie plaatsen om tot rust te komen. Maar voor mij is het strand nog steeds dé plaats.”

Wat maakt De Panne zo leuk voor de kinderen?

“Voor de kinderen is er wel altijd iets te beleven. Er worden tal van activiteiten georganiseerd tijdens de vakanties en dit voor alle leeftijden. Ook speelpleintjes, De Nachtegaal, kinderboerderij, outdoor speelplein aan het strand, Plopsaland, ravotten in de natuur….allemaal doe-dingen voor de kids.”

En als het iets minder goed weer is?

“Dan ga ik met de kinderen naar De Nachtegaal ze kunnen er op een speelse wijze de natuur ontdekken en er is altijd wel iets nieuws te bezichtigen. Gaan bowlen is ook wel leuk om te doen.”

Als je maar één ding kan doen in De Panne…

“… dan willen wij graag weten wat dat is. Een wandeling langs het water, dat geweldige event meepikken, een rondje met de gocarts…”

Wat is het ene ding dat echt zo geweldig is dat je het echt niet kan missen?
“De natuur en vooral het strand van De Panne.”

Waarom hou je van De Panne?

“In De Panne is er wel altijd iets te beleven, het hele jaar door. De Panne is natuur in alle vormen. De Panne is genieten het hele jaar door.”

Info. www.depanne.be

DePanne14

(c) westtoer