Samen met de populariteit van podcasts allerhande groeit ook de belangstelling voor audioboeken. Vooral op vakantie zijn luisterboeken een aangename manier om je vrije tijd op een ontspannen manier in te vullen of om kinderen zoet te houden wanneer de verveling toeslaat. Een audioboek zorgt ervoor dat je welverdiende holiday nooit saai is. Storytel, de abonnementsdienst voor luisterboeken en e-books, stelde 12 luisterverhalen samen die perfect zijn voor zomerse dagen.

 Blinker voor lange autoritten

Vertrek je binnenkort op reis met de auto? Dan is de Blinkerreeks ideaal voor de bengels op je achterbank tijdens een lange rit naar je vakantiebestemming. De boeken van de Vlaamse auteur Marc de Bel prikkelen de fantasie van je kids en laat ze gedurende de hele rit op het puntje van hun stoel zitten dankzij de spannende invalshoeken. Je hoort je bengels gegarandeerd niet meer tot je op de bestemming aankomt.

 Eentje voor het slapengaan

Een selectie voor de allerkleinsten die na een hele dag ravotten in de tuin of op het strand met een kort en rustig verhaaltje naar dromenland willen vertrekken. Pluk van de Petteflet is een klassieker die elk kind eens gehoord of gelezen moet hebben, maar ook nieuwere verhalen zoals De Neehoorn hebben de harten van veel kindjes weten te veroveren. Retteketet! “Wij gaan nog niet naar bed” is een zinnetje dat elke ouder wel bekend in de oren klinkt. Met dit luisterboek weet je ze in een mum van tijd in bed te krijgen.

 Een luie dag aan het zwembad

Of je nu graag bergen gaat beklimmen of liever pootje baadt, op elke vakantie is er altijd een luilekkerdag. Eventjes niets doen, genieten van de zon en de batterijen opladen. Laat je die dag meeslepen in 3 dromerige, maar spannende verhalen terwijl je aan het zwembad ligt. Kies je voor het mysterieuze familiedrama van De zeven zussen of ben je eerder fan van een tumultueus liefdesverhaal dat zich afspeelt in hartje Italië? Éen ding is zeker, je zult je volledig ontspannen!

 Een betere versie van jezelf

Je hebt ongetwijfeld al gehoord van een summer body, maar wat dacht je van een summer mind? Gebruik deze zomermaanden om een betere versie van jezelf te worden, met een beetje hulp van de Storytel luisterboeken. De bestseller, De edele kunst van not giving a f*ck, leert je niet enkel omgaan met de minder mooie kant van het leven, maar het ook te omarmen. Er wordt ook wel eens gezegd dat je grote levenslessen haalt uit ongewone ervaringen, maar geen paniek: je hoeft daarvoor de Atlantische Oceaan niet meteen over te steken want Evi Hanssen heeft het in jouw plaats gedaan! Luister hier naar haar ervaringen en hoe het haar door een andere bril naar het leven heeft laten kijken.

Info: Storytel