Op reis gaan met je huisdieren is niet altijd makkelijk. Je moet administratie in orde brengen, je past best je accommodatie aan, tijdens de reis moet je huisdier zich comfortabel voelen… Een hele operatie dus. Beslis je uiteindelijk om daarom je huisdier thuis te laten? Wie zal er dan voor zorgen? Deelplatform Ring Twice heeft daar iets op gevonden. Via de service kan je een dierenoppas regelen die op je vriendje past als jij op vakantie bent. 

Bij Ring Twice zien ze tijdens de zomermaanden een sterke stijging van het aantal aanvragen voor petsitting. De ideale oplossing voor je huisdier in de vakantieperiode, maar ook een manier om elkaar te helpen.

En dat is precies het principe van het deelplatform Ring Twice: bij jou in de buurt mensen vinden die je graag een handje willen toesteken. Naast petsitten heeft Ring Twice nog andere diensten. Je kan bijvoorbeeld iemand inhuren om je tuin schoon te maken of om bijles te geven. Het platform heeft verschillende medewerkers die je kunnen helpen bij verschillende taken, het gaat dus breder dan alleen maar op je huisdier passen.

Meer dan 200 aanvragen voor dierenoppassers per week

We zien jaar na jaar hetzelfde fenomeen: baasjes vragen zich af waar en hoe hun favoriete viervoeter de zomermaanden zal doorbrengen.

Er bestaan talloze oplossingen voor mensen die een oppas zoeken voor hun pluizige huisgenoot. Met wat organisatie en denkwerk vooraf maak je van de vakantie een geslaagde periode voor iedereen!

Zowel honden- als kattenmensen hebben vast al eens overwogen om in de zomerperiode een oppas in te schakelen. Maar achter dat ene woord “oppas” verschuilen zich diverse opties, zodat niet alleen alle soorten dieren, maar ook alle soorten baasjes op beide oren kunnen slapen. De meest betaalbare en praktische optie is om je kat of hond uit logeren te sturen bij de buren.

Dat is inderdaad een van de diensten die het platform Ring Twice aanbiedt en die je terugvindt bij de categorie dieren. Natuurlijk is het niet meer dan logisch dat de aanvragen pieken in de zomermaanden, van juni tot augustus. We zien dan gemiddeld meer dan 200 zoekertjes per week verschijnen.

Een betaalbare, praktische én toffe oplossing voor je dier

Ring Twice is het eerste officiële platform voor deeleconomie in België waar je mensen in je buurt vindt die klaar staan om je een handje toe te steken. Zo laat het platform je kennismaken met de verborgen talenten van je buren. Een van de meest bevraagde categorieën is die van de dieren.

De meeste zoekertjes hebben betrekking op het wekelijks uitlaten van honden, goed voor 1 aanvraag op 10. Vaak gaat het om oudere personen die zelf niet meer met hun hond kunnen gaan wandelen.

In de categorie dieren zijn meer dan 97% van de petsitters particulieren. Logisch: omdat je geen bijzondere technische vaardigheden nodig hebt, is dit een erg toegankelijke dienst. Veel dienstverleners zijn gewoon grote dierenliefhebbers, ze vinden het fijn om met dieren bezig te zijn en maken hier graag tijd voor.

Een toegankelijke, aangename bezigheid voor studenten in de vakantie

De zomer is synoniem van een topperiode voor jobstudenten. En wat leuker dan zich in te schrijven op Ring Twice en voor dieren te zorgen, de hele zomer lang? De hond uitlaten, de dieren dagelijks voederen of zelfs tijdelijk in huis nemen?

Ring Twice in de praktijk

  1. Plaats een zoekertje zodat dienstverleners in je buurt op de hoogte zijn.
  2. De dienstverleners doen een voorstel.
  3. Jij maakt je keuze; de beoordelingen van de dienstverleners zijn zichtbaar op hun profiel. Ze worden na elke dienstverlening door de klant beoordeeld.
  4. Geniet van je welverdiende vakantie en wees gerust!