Fulltime blogger, YouTuber en Instagramqueen Céline Schraepen leidt een succesvol online leven. Naast haar eerste duo-YouTubekanaal TotallyTwo startte Céline samen met haar man Nick het familiekanaal NICEfamily. “Ik zet nooit iets in scène: bij mij is alles authentiek.”

Céline Schraepen is 25 en stapte een jaar geleden in het huwelijksbootje met haar man Nick. Samen hebben ze een hond Milka. Céline probeert in haar vrije tijd zoveel mogelijk reisjes te boeken en ze gaat ook graag naar de fitness.

Céline, je bent al een hele tijd actief op YouTube, hoe is dat begonnen?

Mijn beste vriendin Talisa en ik hadden al een tijdje onze blog TotallyTwo. Na een tijdje wilden we iets extra kunnen aanbieden. Daarom zijn we samen een YouTubekanaal gestart. Onze mannen kwamen daar ook heel vaak in voor. Dat paste uiteindelijk niet meer op het kanaal van mij en Talisa. Daarom startten we elk een apart familiekanaal. NICEfamily heet dat van ons. Elke dag posten we hier video’s over ons doodgewone leven samen.

Wat vind je nu precies zo leuk aan vloggen?

Ik vind het inspirerend. Het geeft een leuk, extra beeld van onszelf. Op Instagram zie je enkel plaatjes. Dat is niet hetzelfde. We willen in onze video’s tonen dat wij een doodnormaal leven hebben.

“Dagelijks vloggen samen is leuk maar ook heel druk en tijdrovend”

Hoe gaat dat in z’n werk zo met twee vloggen?

Als we allebei apart ergens naartoe moeten, nemen we elk een camera mee en filmen we onze dag. Maar als we gewoon thuis zijn dan filmen we alles met dezelfde camera. Dat is gemakkelijker. Monteren was vroeger altijd mijn taak, maar nu proberen we dat te verdelen. Dagelijks vloggen samen is heel leuk, maar ook heel druk en tijdrovend.

Wat film je als er op een dag niet veel gebeurt?

Ik heb natuurlijk wel een boeiende job. Daarom kan ik meestal wel veel tonen. Maar zo’n dagen zijn er zeker. Dat los ik dan op door een shopping haul te doen, samen een Q&A op te nemen of een video te maken waarin ik mijn schoenencollectie toon. Dat vinden mensen ook leuk om te zien. Ik ga niks speciaals doen gewoon om dat in de vlog te kunnen verwerken. Het moet spontaan blijven.

Wat maakt voor jou een goede vlog?

Humor vind ik heel belangrijk. Geen in scène gezette pranks, maar gewoon dagdagelijkse humor. Ook de montage moet goed zijn. De vlog moet vluchtig zijn en niet te langdradig. Je moet ook verschillende en vooral leuke beelden kunnen tonen. Wanneer wij op het eind van de dag onze beelden bekijken en zien dat er saaie stukjes tussen zitten, laten we die er gewoon uit. Beter een korte vlog dan een saaie vlog.

 “Vlog omdat je het leuk vindt. Niet om een YouTubester te worden”

Welke Vlaamse vloggers volg jij?

Het familiekanaal van Talisa, mijn beste vriendin, natuurlijk. Ook al zie ik haar eigenlijk elke dag. (lacht) Verder zijn er in België natuurlijk niet heel veel vloggers. In Nederland bijvoorbeeld is dat anders. Daar zijn er wel enkele kanalen die ik volg, zoals Anna Nooshin, Beautygloss en Monica Geuze. Verder kijk ik ook veel Engelstalige filmpjes.

Wat is jouw ultieme tip voor beginnende vloggers?

Ik heb twee tips die ik heel belangrijk vind. Ten eerste: wees authentiek en blijf jezelf. Je moet niks in scène gaan zetten want dat hebben mensen heel snel door en dan haken ze af. Je moet je leven tonen zoals het echt is. Ook al denk je dat mensen dat eigenlijk niet willen zien. Ze vinden het leuker dan je denkt.  Zelfs de slechte dagen moet je tonen. Dat is de charme van het vloggen. Mijn tweede tip is: vlog omdat je het leuk vindt. En niet om een YouTubester te worden. Dat hou je toch niet vol. Doe het omdat je het geweldig vindt!

Foto’s: Céline Schraepen