Een eindejaarsgerecht van Amylia: Feestelijke ovenschotel met vis

2054

Amylia van Cookameal zorgt voor inspiratie tijdens de feestdagen met heerlijke feestreceptjes!

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

1 aubergine

1 courgette

2 tomaten

1 rode ui

2 à 3 el olijfolie,

4 filets stevige witte vis (bijvoorbeeld koolvis of kabeljauw), +- 200g

4 plakjes Parmaham

4 el panko (Japans paneermeel)

2 el Parmezaanse kaas

2 el fijngehakte peterselie

zwarte peper, paprikapoeder, oregano

afwerking: verse peterselie, balsamicoazijn en grof zeezout

Zo maak je het

Verwarm je oven op 200° C

Snij de aubergine, courgette en tomaten in plakken van ½ cm.

Snij de uien in ringen

Schik om en om de plakjes aubergine, courgette, tomaat en ui in een ovenschaal

Besprenkel met olijfolie en kruid naar smaak met peper, paprikapoeder en oregano

Rooster 25 minuten in de voorverwarmde oven

Dep de visfilets droog, kruid met peper en wikkel ze elk in een plakje Parmaham

Meng de panko met de Parmezaanse kaas en fijngehakte peterselie

Haal de ovenschaal uit de oven en schik de visfilets op de geroosterde groenten

Verdeel het pankomengsel over de ovenschaal

Zet de ovenschaal 10 à 15 minuten terug in de oven, tot de vis gaar is

Werk af met verse peterselie, balsamicoazijn en een snuifje grof zeezout

Serveertip: Lekker met kroketjes of puree!