De 3 ultieme tips om die gaten in je weekendagenda te vullen

Geen zin om dit weekend thuis te blijven? We begrijpen het. Iedereen moet van tijd tot tijd ook eens buiten komen. Gelukkig hebben wij drie ultieme tips achter de hand gehouden die jouw weekendagenda wat kunnen vullen.

1/ De sfeer van een echte bruine kroeg

(foto Toerisme Westhoek)
(foto Toerisme Westhoek)

Wie wil genieten van de sfeer van weleer, moet dit weekend in de Westhoek zijn. Dan vindt daar het ‘Weekend van het Volkscafé’ plaats. Overal in Alveringem, Diksmuide, Heuvelland, Ieper, Poperinge, Veurne, Vleteren, Wervik en Zonnebeke vind je heel wat van die lekker ouderwetse bruine kroegjes. Tijdens dat weekend worden die cafeetjes opnieuw in de kijker gezet door de organisatie van talrijke activiteiten in couleur locale sfeer: optredens, bierproeverijen, voordrachten, volksspelen,…

www.toerismewesthoek.be

2/ Terug naar de platenwinkel

(foto istock)
(foto istock)

Naar goede traditie vindt ook dit jaar op zaterdag 16 april Record Store Day plaats. Met deze ‘feestdag’ willen zowel fans, artiesten als de hele muziekindustrie wereldwijd het bestaan van de onafhankelijke platenwinkels en -labels vieren. Heel wat artiesten brengen naar aanleiding van Record Store Day speciale cd- en vinyledities uit en worden er extra activiteiten georganiseerd in de platenzaken. Zo stellen onder meer The Spectors een dubbele single voor en brengt Mauro Pawlowski een exclusieve punkplaat uit. De internationale ambassadeur voor deze editie is Metallica.

www.recordstoreday.be

3/ Rondjes lopen in ’t Stad

(foto belga)
(foto belga)

Zondag verwelkomt Antwerpen opnieuw 40.000 lopers op het grootste loopevent van Antwerpen: de DVV Antwerp Ten Miles & Marathon. De organisatie heeft dit jaar voor het comfort van de lopers en de supporters gezorgd en maakt van dit sportevent een loopfeest met de nodige randanimatie. Ook het goede doel krijgt een plaats in dit populaire loopevenement. Zo wordt er geld ingezameld voor SOS Kinderdorpen. Wie last minute nog wil meelopen, kan zich zondag zelf nog aanmelden!

www.dvvantwerp10miles.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier