Heerlijke zondagse kost: Fiskesuppe (Noorse vissoep)

2476

Elke week serveert een lezer zijn of haar favoriete zondagse kost. Omdat we op de laatste dag van de week allemaal graag wat extra genieten. Vandaag: Céline (29) uit Oslo dit met dit gerecht haar mama in de bloemetjes wil zetten. “Liefste mama… Als ‘mother cluck’ haar ‘chicklet’ niet kan bezoeken, dan bezoekt de ‘chicklet’ haar toch zo aan de ontbijttafel! Ik mis je.”

Dit heb je nodig (hoofdgerecht, 4 personen)

1 ui

2 teentjes look

1 prei

2 wortelen

1 venkel

200 g knolselder

150 ml witte wijn

700 ml visbouillon

100 ml room

100 g boter + extra

500 g vis, in hapklare stukken

150 g garnalen

handvol verse kruiden (peterselie, basilicum, bieslook)

peper en zout

chilipoeder (optioneel)

Zo maak je het

Snipper ui en look

Snij de prei in ringen en de rest van de groenten in reepjes

Stoof de ui en look aan in een beetje boter

Blus met de wijn en laat enkele minuten inkoken

Voeg de visbouillon en de groenten toe en laat 10 minuten zachtjes koken

Breng ondertussen in een apart pannetje de room aan de kook

Zet het vuur zachter en voeg de boter in blokjes toe, laat smelten

Roer het roommengsel door de groenten

Voeg de stukken vis toe

Tip: als je de soep wil indikken, wentel dan de vis in maïzena voor je deze toevoegt

Laat nog enkele minuten pruttelen tot de vis gaar is

Proef en kruid bij met peper, zout en chilipoeder

Werk de soep af met de garnalen en verse kruiden

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be.