Lekkers voor de feestdis: tataki van kalf

Deze feestdagen probeert Amylia De Schepper van Cookameal weer heel wat gerechten te serveren met Belgische ingrediënten. Gelukkig heeft ons landje heel wat lekkers te bieden. Deze tataki van kalfshaasje met witloofsalade en aardappelkrokantje mag dan wel lekker exotisch klinken, de ingrediënten zijn op en top Belgisch. Een heel eenvoudig voorgerecht (of hapje) waar je hele gezelschap van onder de indruk zal zijn!

Dit heb je nodig

(Voorgerecht voor 4 personen)

200 g kalfshaasje

2 bloemige aardappelen

2 el mayonaise

2 takjes dragon

azijn

mosterd

1 stronk witloof

peper en zout

boter

olijfolie

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200°C

Laat een klontje boter smelten in een pan

Kruid het kalfsvlees en bak het rondom bruin in de boter

Leg het vlees op een bord en plaats het in de vriezer. (Zo kan je het nadien fijner snijden, een half uurtje is voldoende!)

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water

Giet de aardappelen af en brokkel ze fijn

Bak ze kort bruin in een klontje boter

Verdeel de aardappelen in de ovenschotel en laat ze verder krokant worden in de voorverwarmde oven

Pluk de blaadjes dragon van de takjes en hak fijn

Meng de dragon onder de mayonaise en voeg naar smaak azijn en mosterd toe. (tip: start met 1 tl van elk)

Proef en kruid bij met peper en zout

Halveer het witloof in de lengte en verwijder de harde kern, snij het in fijne reepjes

Meng de reepjes witloof in een kom met olijfolie, peper en zout

Haal het vlees uit de vriezer en snij het in heel fijne plakjes

Schep een lepeltje bearnaise-mayonaise op een bordje

Verdeel hierop het vlees, een hoopje van het witloof en krokante aardappelen

Werk af met een draai peper van de molen

Klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier