Zondagse kost: romige pasta met zalm

Onze culi-experte Amylia De Schepper van www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert Cecile (59) uit Bilzen romige pasta met zalm.

 

“Zelf doe ik niets liever dan lekkere gerechten klaarmaken op een zo kort mogelijke tijd. Ik ben dan ook grote fan van ovenschotels en eenpansgerechten, vooral die met pasta en/of vis. Deze romige pasta met witloof en zalm is daar een perfect voorbeeld van.”

“Witloof en zalm, het klinkt misschien als een ietwat aparte combinatie. Maar ze vormen een perfect huwelijk, zeker met de zachte romige saus. Ideaal om op een zondag uit te proberen en samen met je gezin van te genieten!”

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

400 g penne

6 stronkjes witloof

2 teentjes look

200 g roomkaas

peper en zout

verse kruiden: dille en peterselie (naar smaak)

klontje boter

Zo maak je het

Maak het witloof schoon, verwijder de bittere kern en snij in fijne stukken

Pel en snipper de look

Snij de zalm in fijne reepjes

Stoof het witloof aan in boter

Kruid met peper en zout

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking

Giet de pasta af, maar vang 100 ml kookvocht op

Voeg de roomkaas en kookvocht toe aan de groente

Zet het vuur uit en laat de roomkaas smelten

Voeg de gerookte zalm en verse kruiden toe

Proef en kruid eventueel bij

Schep de pasta onder de saus

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier