Heerlijke zondagse kost: tartaar van tomaat en aardbei

Amylia De Schepper verwent ons met een heerlijk verfrissend receptje. “Twee rode en typisch Belgische ingrediënten, ideaal voor een verfrissend lekker hapje.”

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

150 g aardbeien

300 g coeur de Boeuf tomaten

20 g pijnboompitten

10-tal blaadjes basilicum

1 el olijfolie

1 tl balsamicoazijn

pezo

Zo maak je het:

Laat de pijnboompitten kleuren in een warme pan, je hoeft geen vetstof te gebruiken

Zet de pijnboompitten opzij om af te koelen

Snij het tomatenvlees in kleine blokjes

Was de aardbeien en verwijder de steeltjes

Snij ook deze in kleine blokjes

Meng de tomaten met de aardbeien en de pijnboompitten

Voeg olijfolie, balsamicoazijn en basilicum toe

Kruid met peper en zout

Serveer in kleine glaasjes

 

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar

zondagsekost@dezondag.be

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier