Zondagse kost: Linguini met courgette, ricotta en citroen

verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag een recept van Liselotte uit Mol: Een eenvoudige pasta boordevol smaak.

Liselotte is een foodie in hart en nieren. “Ik sta ondertussen al twintig jaar op openbare markten met de lekkerste bouillons, kruidenmixen, soepen en nog zo veel meer. Een job die me op het lijf geschreven is, want als het over lekker eten gaat sta ik steevast op de eerste rij!”, vertelt Liselotte trots. “Zelf hou ik het meest van eenvoudige smaakvolle recepten. Denk aan stoofpotjes, vegetarische schotels, Italiaanse pasta’s,…”

Ik hou het meest van eenvoudige smaakvolle recepten”

Liselotte koos dit snelle vegetarische gerecht niet zo maar: “Ik ben zelf niet vegetarisch maar geloof wel dat we allemaal best kunnen met minder vlees op ons bord. Daarom wil ik vandaag de lezers van De Zondag inspireren met dit recept. Een eenvoudige pasta boordevol smaak.”

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

500 g linguini

1 ui

1 teentje look

scheut olijfolie

2 courgettes

scheutje witte wijn

150 ml groentebouillon

400 g ricotta

3 el citroensap

zeste van 1 citroen

150 g (diepvries)erwtjes

4 el geroosterde pijnboompitten

Parmezaanse kaas

Peper van de molen

Zo maak je het

Kook de linguini beetgaar in gezouten water, maak ondertussen de saus

Versnipper de ui en de look

Fruit deze in een pan met olijfolie

Snij de courgettes in de lengte in vier, en vervolgens in plakken

Stoof de courgetteplakken enkele minuten mee

Kruid met peper

Blus de pan met een scheutje witte wijn en de groentebouillon

Voeg de ricotta, het citroensap en de zeste van citroen toe en roer om

Voeg nu ook de erwten toe en laat nog enkele minuten sudderen

Vind je de saus nog te dik? Voeg dan kookvocht van de pasta toe

Proef en kruid bij

Schep de linguine onder de saus

Werk af geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas.

 

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be.

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier