Zondagse kost: witte chocolademousse met rode vruchten

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker.  Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten.Vandaag serveert Fleur uit Roeselare witte chocolademousse met rode vruchten.

De gerechten worden telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia van Cookameal.

“Dit lekkere receptje was een schot in de roos!”

Ingrediënten voor 4 à 6 personen

  • 250 ml volle room
  • 2 el bloemsuiker
  • 250 g mascarpone
  • 150 g witte chocolade
  • Rode vruchten
  • Meringue en/of speculaas
  • Verse munt

Zo maak je het

  • Smelt de witte chocolade au-bain-marie
  • Roer de mascarpone los in een mengkom
  • Klop de room met de bloemsuiker stijf
  • Schep de opgeklopte room onder de mascarpone
  • Voeg al roerend de gesmolten chocolade bij het mascarponemengsel
  • Verdeel de witte chocolademousse over 4 mooie glazen
  • Werk af met rode vruchten, verkruimelde meringue en/of speculaas en enkele blaadjes munt

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier