Zondagse kost: gevulde paprika met gehakt en granen

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week: Joke uit ’s-Gravenwezel. “Zelf vind ik dit een toprecept omdat je alles op voorhand kan maken”

“Sinds kort eten onze kindjes (2 en 3 jaar oud) ‘s avonds mee met ons. Het is nu extra leuk om nieuwe recepten uit te proberen en hen mee te laten proeven. De gevulde paprika lusten ze alvast erg graag!”, vertelt Joke. “Zelf vind ik dit ook een toprecept omdat je alles op voorhand kan maken en het dan enkel nog kort in de oven moet steken. Het is dus doordeweeks en toch origineel.”

Haar liefde voor koken heeft Joke van thuis mee gekregen: “Mijn mama kookt ook ontzettend graag en we aten thuis ook altijd lekker én vers. Koken is me dus echt al van kleins af aan meegegeven. Het is voor mij echt ontspanning!”

Afsluiten doen we met een serveertip van Joke: “De gevulde paprika is heerlijk in combinatie met een frisse salade en een portie huisgemaakte hummus!”

 

 

 

 

 

 

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

150 g granenmengeling (bv. quinoa, taboulé, bulgur)

500 ml groentebouillon

300 g gehakt

50 g zongedroogde tomaten

1 appel

2 lente-ui

2 el geroosterde pijnboompitten

4 el fijngehakte verse kruiden (peterselie, basilicum, bieslook, …)

100 g feta

4 rode paprika’s

½ tl curry

½ tl paprikapoeder

½ tl ras el hanout

snuifje chili (naar smaak)

Olijfolie

Zo maak je het

Kook de granen gaar in de groentebouillon

Bak het gehakt rul in olijfolie

Kruid met curry, paprikapoeder, ras el hanout en chili naar smaak

Snij de zongedroogde tomaten en appel in kleine blokjes

Snipper de lente-ui

Verwarm de oven voor op 180°C

Meng het gehakt met de blokjes zongedroogde tomaat en appel, lente-ui, geroosterde pijnboompitten en verse kruiden

Verkruimel de feta en meng voor ¾ onder het gehaktmengsel

Maak de paprika’s schoon en halveer ze

Schik ze in een ovenschaal en vul de helften met het gehaktmengsel

Werk af met de rest van de feta

Zet 35 minuten in de oven

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier