Zondagse kost: geroosterde groenten met burrata en korianderpesto

Elke week serveert een lezer zijn of haar favoriete zondagse kost. Vandaag is het de beurt aan Sarah (27) uit Gent.

 

Sarah verwent ons vandaag met geroosterde groenten met burrata en korianderpesto. “Elke week probeer ik een dagje vegetarisch te eten, dit recept was een voltreffer!” Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia van cookameal.

Dit heb je nodig (lunch voor 2 personen)

1 kleine butternut

½ bloemkool

2 pastinaken

handvol koriander

2 el geschaafde amandelen

half blokje parmezaan 40 gr

2 el olijfolie (+ extra)

1 burrata

peper en zout

paprikapoeder

Zo maak je het

Verwarm je oven op 200°C

Snij alle groenten in blokjes van (ongeveer) gelijke grootte

Verdeel de groentenblokjes over een bakplaat

Besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout en paprikapoeder

Laat de groenten 20 minuten roosteren in de oven, schep af en toe om

Rooster de amandelen kort op een hoog vuur

Doe ze samen met de koriander, Parmezaanse kaas en olijfolie in je keukenenrobot

Mix tot een gladde massa

Verdeel de pesto in een schaal

Schep de groenten erbovenop

Schik de burrata bovenaan de groenten

Werk af met peper, zout en eventueel een vleugje chilipoeder

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier