Het feestmenu van De Zondag: het dessert, cointreau soufflé
Onze culi-experte Amylia De Schepper(www.cookameal.be) verrast ons wekelijks met een heerlijk feestreceptje
Voor het feestmenu baseert onze huischef Amylia zich op Het Partyboek uit 1981 dat ze op de rommelmarkt vond. In de jaren ‘80 waren desserts vaak net dat tikkeltje specialer – rijk, luchtig en met een vleugje likeur. Deze sinaasappelsoufflé is een prachtig voorbeeld, waar fruit en elegantie samenkomen in één gerecht.
Ontdek het volledige feestmenu
Hapje: zalmrolletjes
Voorgerecht: Miso-pompoensoep
Hoofdgerecht: Traag gegaard rundvlees met kersen
Soufflé klinkt misschien uitdagend, maar laat je niet afschrikken: met de juiste stappen zet je een indrukwekkend, luchtig dessert op tafel dat je gasten zeker zal verrassen. En die subtiele sinaasappelsmaak in combinatie met een scheutje cointreau? Pure retro-chic!
Dit heb je nodig
250 ml melk
schil van 1 sinaasappel
50 g suiker
25 g bloem
25 g boter + extra
4 eieren
4 el cointreau
snuifje zout
poedersuiker (voor de afwerking)
Tip: extra lekker met een schepje verse room
Zo maak je het
Doe 200 ml melk samen met de schil van 1 sinaasappel en de suiker in een steelpan
Breng aan de kook, haal van het vuur en laat even trekken
Verwijder de sinaasappelschil
Roer de bloem door de resterende koude melk tot een glad papje
Giet dit mengsel al roerend bij de warme melk
Breng opnieuw al roerend aan de kook en laat indikken tot een dik, romig beslag
Haal de pan van het vuur
Voeg de boter, cointreau en eidooiers toe en meng goed tot alles is opgenomen
Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout
Spatel ze voorzichtig door het beslag.
Giet het mengsel in een beboterde soufflévorm (of 4 kleine vormpjes)
Verwarm de oven voor op 180°C
Plaats de soufflé in de oven en bak ongeveer 30 minuten, tot hij 1/3 boven de rand van de vorm uitkomt
Bestrooi met poedersuiker en serveer onmiddellijk
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier