Het feestmenu van De Zondag: het dessert, cointreau soufflé

Onze culi-experte Amylia De Schepper(www.cookameal.be) verrast ons wekelijks met een heerlijk feestreceptje

Voor het feestmenu baseert onze huischef Amylia zich op Het Partyboek uit 1981 dat ze op de rommelmarkt vond. In de jaren ‘80 waren desserts vaak net dat tikkeltje specialer – rijk, luchtig en met een vleugje likeur. Deze sinaasappelsoufflé is een prachtig voorbeeld, waar fruit en elegantie samenkomen in één gerecht.

Ontdek het volledige feestmenu

Hapje: zalmrolletjes

Voorgerecht: Miso-pompoensoep

Hoofdgerecht: Traag gegaard rundvlees met kersen

Soufflé klinkt misschien uitdagend, maar laat je niet afschrikken: met de juiste stappen zet je een indrukwekkend, luchtig dessert op tafel dat je gasten zeker zal verrassen. En die subtiele sinaasappelsmaak in combinatie met een scheutje cointreau? Pure retro-chic!

Dit heb je nodig

250 ml melk

schil van 1 sinaasappel

50 g suiker

25 g bloem

25 g boter + extra

4 eieren

4 el cointreau

snuifje zout

poedersuiker (voor de afwerking)

Tip: extra lekker met een schepje verse room

Zo maak je het

Doe 200 ml melk samen met de schil van 1 sinaasappel en de suiker in een steelpan

Breng aan de kook, haal van het vuur en laat even trekken

Verwijder de sinaasappelschil

Roer de bloem door de resterende koude melk tot een glad papje

Giet dit mengsel al roerend bij de warme melk

Breng opnieuw al roerend aan de kook en laat indikken tot een dik, romig beslag

Haal de pan van het vuur

Voeg de boter, cointreau en eidooiers toe en meng goed tot alles is opgenomen

Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout

Spatel ze voorzichtig door het beslag.

Giet het mengsel in een beboterde soufflévorm (of 4 kleine vormpjes)

Verwarm de oven voor op 180°C

Plaats de soufflé in de oven en bak ongeveer 30 minuten, tot hij 1/3 boven de rand van de vorm uitkomt

Bestrooi met poedersuiker en serveer onmiddellijk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier