Puur comfortfood
Deze week duikt onze Amylia zelf eens in haar receptenbijbel. “Deze herfstschotel is zo’n gerecht dat vanzelf wat gezelligheid aan tafel brengt: zacht, romig, vol smaak én ideaal om een grote schaal van op tafel te zetten. De geroosterde pompoen geeft extra diepgang aan de saus, en met de pasta en mozzarella wordt het pure comfortfood. Ik serveer er graag ook een rode wijn bij.”
“Deze schotel brengt vanzelf wat gezelligheid aan tafel”
Herfstschotel met pompoen
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
1 kleine pompoen (± 1 kg)
1 tl gedroogde tijm
2 sjalotten
300 g gehakt
400 g tomatenblokjes (1 blik)
300 g penne
125 g mozzarella
Look
Olijfolie
Peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200° C.
Snij de pompoen in vieren, lepel de zaden eruit en verwijder de schil.
Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat.
Pel de look en leg de teentjes tussen de pompoenblokjes.
Kruid met tijm, besprenkel met olijfolie en rooster 30 minuten in de oven.
Kook ondertussen de penne al dente in gezouten water.
Snipper de sjalotten en stoof ze glazig in een beetje olijfolie.
Voeg het gehakt toe en bak rul.
Haal de pompoen uit de oven en verlaag de temperatuur naar 180° C.
Doe ¾ van de pompoenblokjes samen met de tomatenblokjes in een keukenmachine.
Knijp de geroosterde look fijn en voeg toe.
Mix tot een gladde saus. Tip: Is de saus iets te dik? Voeg dan wat kookvocht van de pasta toe.
Meng de overgebleven pompoenblokjes en de saus onder het gehakt.
Voeg de penne toe en schep goed om.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep alles in een ovenschaal.
Scheur de mozzarella in blokjes en verdeel over de herfstschotel.
Bak nog 20 minuten in de voorverwarmde oven.