One pot pasta
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be
verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week een leuke én gemakkelijke tip van lezeres Annelies (40) uit Lier.
Annelies is trotse mama van twee stoere jongens en dagelijks met een grote glimlach te vinden in haar keuken. “Ik kook eenvoudig, snel, budgetproof en met zo weinig mogelijk afval”, vertelt ze enthousiast. “Experimenten met nieuwe recepten doe ik vooral wanneer ik alleen thuis ben of voor vrienden kook… Ik vind het heerlijk om mensen te ontvangen en te verrassen met een lekkere maaltijd!”
“Deze pasta is zo eenvoudig klaar te maken én je hebt amper afwas”
Deze one pot pasta is een echt succesrecept. Annelies: “Deze pasta is zo eenvoudig klaar te maken. Bovendien zijn het allemaal dagdagelijkse ingrediënten én heb je amper afwas. Voor mij een echte hit.” En niet alleen Annelies zelf en haar gezin kunnen haar creaties smaken, ze deelt haar kookavonturen via TikTok en inspireert zo ook heel wat mensen met haar grote glimlach en lekkere recepten!
Dit heb je nodig (voor 2 personen)
• 1 paprika
• 2 tomaten
• 10-tal champignons
• 300 g gehakt
• 1 blik tomatenblokjes
• 500 ml groente- of vleesbouillon
• 30 g Parmenzaanse kaas
• 250 g pasta
• 100 ml room
• 100 g geraspte kaas
• Provençaalse kruiden naar smaak
• peper en zout
• olijfolie
Zo maak je het
• Snipper de ui
• Snij de paprika en de tomaten in fijne blokjes en de champignons in partjes
• Stoof de groenten aan in olijfolie, gebruik een ruime stoofpan
• Voeg na 2-3 minuten het gehakt toe en bak rul
• Giet de tomatenblokjes en de bouillon in de pan
• Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout
• Voeg de Parmezaanse kaas en de (ongekookte) pasta toe en schep om
• Zet het deksel op de pot en laat ongeveer 20 minuten sudderen
• Schep af en toe om, en voeg indien nodig extra bouillon toe
• Roer wanneer de pasta gaar is de room onder de pasta
• Bestrooi met de gemalen kaas
• Optioneel: laat nog enkele minuten gratineren in de oven
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier