Vegetarische cannelloni
Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag vertelt Hannah-Marieke uit Knokke hoe ze vegetarische cannelloni maakt.
Italië op je bord in één, twee, drie? Dan is het recept van lezeres Hannah-Marieke helemaal wat je zoekt! “Ik hou ontzettend van ovenschotels, lekker en eenvoudig. Er stond in de kast al maanden een doos cannelloni naar mij te glimlachen … en toen ik op internet een filmpje zag over cannelloni opgevuld met tomaat en mozzarella, ging ik zelf aan het experimenteren met wat er nog in de koelkast lag. Ondertussen heb ik deze heerlijke cannelloni al meermaals gemaakt … een schot in de roos!”
“Ik hou ontzettend van ovenschotels, lekker en eenvoudig”
“Op zondag geniet ik van een wandeling door Brugge of langs het strand. Als het kan met aansluitend een gezellig aperitief met vrienden met een glaasje wijn en een portie nacho’s. Bij slecht weer is zondag standaard bakdag… pannenkoeken zijn hier thuis dan de absolute favoriet”, vertelt Hannah-Marieke met een grote glimlach.
Jouw topreceptje in de krant
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be
Dit heb je nodig
1 ui
3 tenen look
1 courgette
2 el olijfolie
2 blikken tomatenblokjes
½ tl paprikapoeder
½ tl oregano
10 cannellonibuisjes
300 g kerstomaten
3 bolletjes buffelmozzarella
50 g gemalen kaas
peper en zout
verse basilicum
Zo maak je het
Snipper de ui en look fijn
Snij de courgette in blokjes
Stoof de fijngesnipperde ui en look aan in olijfolie
Voeg de courgette en de kruiden toe en roerbak enkele minuten
Voeg de tomatenblokjes toe
Laat de saus pruttelen op een zacht vuur terwijl je de cannelloni vult
Verwarm je oven op 180°C
Halveer de kerstomaatjes
Verdeel de mozzarella in kleine stukjes
Vul de cannelloni buisjes op met afwisselend een kerstomaatje en mozzarella
Schik de buisjes in een ovenschaal
Giet de tomatensaus over de gevulde cannelloni
Verdeel de overgebleven mozzarella en de gemalen kaas over de cannelloni
Plaats 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven
Werk af met verse basilicum
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier