Zonnebloempitkoekjes
Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week is Rebekka (29) uit Merksem aan de beurt
Als mama van twee knappe zoontjes (4 jaar en 7 maanden) probeert Rebekka elke dag eenvoudig, gevarieerd en lekker te eten. Al blijven klassiekers wel de favoriet in huis. Rebekka: “Ik probeer regelmatig nieuwe recepten uit, maar het zijn spaghetti en puree met worst waar ik iedereen aan tafel altijd blij mee maak.”
“Met deze bijzondere koekjes kan je iedereen verrassen”
Op regenachtige dagen duikt Rebekka met haar oudste zoontje de keuken in om samen koekjes te bakken, en deze zonnebloempitkoekjes zijn een van hun favorieten. “De ingrediënten voor deze supereenvoudige koekjes heb ik altijd in huis. De bereiding is heel gemakkelijk en het resultaat heerlijk. Ideaal om samen met mijn ongeduldige kleuter klaar te maken. Het resultaat? Smaakvolle koekjes die zacht zijn vanbinnen en krokant vanbuiten. Bovendien zijn het eens geen typische koekjes, en kan je er dus iedereen mee verrassen!”
Dit heb je nodig
(voor 12 à 15 koekjes, afhankelijk van de grootte)
240 g zonnebloempitten
200 g kristalsuiker
1 ei
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 180°C
Blend de zonnebloempitten tot een boterstructuur
Voeg de suiker toe en meng alles goed
Meng het ei onder het zonnebloempitmengsel tot een plakkerig deeg
Schep met een lepel of een ijsschep balletjes deeg en verdeel deze op een met bakpapier beklede bakplaat
Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven
Laat de koekjes afkoelen op een rooster
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier