Zondagse kost: glutenvrije veggie pizza

1052

Elke week serveert een lezer zijn of haar favoriete kost. Vandaag trakteert Anjulie (30) ons op een glutenvrije vegetarische pizza. Het recept is gekozen en klaargemaakt door Amylia van Cookameal.

“Veggie, glutenvrij, koolhydraten-arm én heel lekker. Ik ben echt fier op dit recept!”

 

 

 

Dit heb je nodig (voor 1 pizza)

Voor de bodem:

200 g amandelmeel

2 eieren

2 el olijfolie

½ tl oregano

snuifje zout

1 gele paprika

140 g tomatenpuree (geconcentreerd)

250 g champignons

1 rode ui

200 g geraspte mozzarella

peper en zout

oregano

optioneel: tabasco

Zo maak je het

Verwarm je oven op 200°C

Meng de ingrediënten voor de bodem in een kom

Kneed tot een homogeen deeg

Rol het deeg dun uit (3 à 4 mm) op een bakpapier

Tip: Het deeg is vrij plakkerig. Vet je deegrol daarom in of bedek het deeg met een laagje bakpapier voor je het uitrolt

Schuif de bodem en het bakpapier op een bakplaat

Bak 15 minuten in je voorverwarmde oven

Snij de paprika in reepjes, de champignons in schijfjes en de rode ui in ringen

Voeg 1 el water toe aan het tomatenconcentraat

Roer en kruid naar smaak met peper, zout, oregano en tabasco

Neem de bodem uit de oven en bestrijk met de tomatensaus

Beleg verder met paprika, champignons, rode ui en geraspte mozzarella

Zet opnieuw 10 minuten in de oven