Gruwelijke paarden- en koeienverminkingen: het werk van… aliens?

1531

Het voorbije weekend werd in Molenstede (deelgemeente van Diest) een paard op gruwelijke wijze afgeslacht. De eigenaar trof het dier (Arco) tot zijn ontzetting aan met opengereten buik, een snijwonde in de hals, afgesneden oren en verwijderde ogen. De feiten zijn zo gruwelijk dat aan satanisten of zelfs buitenaardse wezens wordt gedacht.

paard2Drie andere paarden die samen met Arco in dezelfde weide stonden, werden met rust gelaten, maar waren zo geschrokken dat ze door de omheining stormden en daarbij twee bomen ontwortelden.

Hoe ziek moet je zijn om dieren zo te mishandelen? Hoe komt het dat er op de plek van de feiten nauwelijks bloed gevonden werd? Hoe is het mogelijk dat niemand iets gemerkt heeft? Gaat het om dezelfde dader als bij voorgaande feiten? Tal van vragen rijzen, maar antwoorden blijven uit.

De voorbije jaren doken herhaaldelijk gelijkaardige gruwelfeiten op in ons land, en dan vooral in de provincie Limburg. Een overzicht:

Oktober 2009
Tot drie keer toe werden paarden van eenzelfde eigenaar uit Schurhoven (Sint-Truiden) verminkt. De dader kerfde diepe wonden in de flanken en achterzijde van een volwassen merrie en twee veulens. Wekenlang hebben de politie en de eigenaar de paarden en de buurt geobserveerd om de dader te betrappen, maar zonder resultaat.

Augustus 2012
In een weide in de Gemeentebosstraat in Kuringen (Hasselt) werd een paard zwaar toegetakeld aan het hoofd. De dader maakte met een mes een snee van 10 tot 15 centimeter lang en meer dan 2 centimeter diep.

April – mei 2013
In Zepperen werd het been van een tweejarige merrie doorgehakt. Het dier moest worden afgemaakt. Tussen 20 april en 23 mei maakte een dierenbeul ten minste tien slachtoffers in de regio.

Juli 2013
In de Oude Stationstraat in Velm (Sint-Truiden) werd een merrie verminkt. De vagina van het paard werd gepenetreerd met een scherp voorwerp.

Augustus 2013
Een drie maanden oude hengst werd gruwelijk mishandeld in Beringen. De dader kerfde met een mes een snee van 82 centimeter in de rug van het veulen.

November 2013
In een manège in Zutendaal werd een hengst dood aangetroffen in zijn stal. Het dier was de kop ingeslagen, wellicht met een zware hamer of een houweel.

Juli 2014
In een weide in Berkenbos bij Heusden-Zolder werden twee paarden verwond met een scherp voorwerp.

Mei 2015
Een onbekende sneed een pees en ader door in het achterbeen van een merrie in een wei in Diepenbeek. Het dier moest afgemaakt worden.

Opvallende gelijkenissen

Ook in het buitenland worden geregeld gelijkaardige feiten geregistreerd. Hierbij zijn vaak opvallende parallellen vast te stellen. Vaak ontbreekt een oog, een oor, de uier en een deel van de endeldarm bij het dier. Bizar is dat de ingrepen vaak met zeer grote precisie zijn uitgevoerd. Sommigen denken zelfs dat er lasers aan te pas kwamen. Een opvallende gelijkenis is ook dat de dader vrijwel nooit gevonden wordt, ondanks de inspanningen van politie en dierenvrienden, die vaak wekenlang de wacht houden en camera’s en alarmsystemen installeren.

Geen bloed bij Arco en evenmin bij Lady in 1967

Eén van de eerste meldingen dateert uit 1967. Veehouder Harry King in de Amerikaanse staat Colorado, vond op een open plek het kadaver van zijn drie jaar oude merrie Lady. Het paard was twee dagen eerder verdwenen. Vanaf de nek van het dier was al het vlees verdwenen. Volgens King was deze ingreep zelfs met het scherpste mes onmogelijk. Er was ook geen enkel spoor te vinden van een gevecht of iets dat tot de dood kon leiden. Even mysterieus was dat de hoefafdrukken van Lady op ongeveer dertig meter ten zuidwesten van het kadaver eindigden. Het leek alsof het paard van daar een enorme sprong had gemaakt naar de plaats waar het dood werd aangetroffen. Maar het meest raadselachtige was dat er nergens een spoor van bloed te vinden was. En dat laatste bleek ook bij veel andere dieren zoals Arco in Molenstede het geval te zijn.

Opgetild door UFO’s

Aliens2In eerste instantie gaat men er van uit dat het gaat om een psychopatische dierenbeul, maar omdat er heel wat parallellen te trekken zijn tussen de feiten die zich verspreid over de hele wereld afspelen, zijn er ook andere theorieën. Zo gaan er stemmen op die beweren dat het om aliens gaat die op die manier onderzoek uitvoeren op ons vee. Een grote voorstander van deze theorie is de Amerikaanse onderzoeksjournaliste en filmproducente Linda Moulton Howe. Volgens haar wijzen het ontbreken van bloed of sporen van een doodsstrijd er op dat de dieren opgetild werden (door een UFO) en na de ingrepen terug in de weide gedropt werden.

Te gek voor woorden? Het lijkt alleszins zo. Maar zolang de daders van dergelijke gruweldaden niet gevonden worden, zullen allerlei speculaties de ronde blijven doen.