Heerlijke zondagse kost: crumble met peer en banaan

1680

Onze culi-experte Amylia De Schepper van www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week verklapt Joeri zijn recept voor een crumble met peer en banaan.

“Na een drukke werkdag ontstress ik graag door in de keuken te experimenteren met zoete recepten. Gelukkig houden ook mijn kinderen net zoals ik van zoetigheden”, vertelt Joeri trots.

Joeri koos dit recept niet zonder reden: “Ik werk het liefst met fruit van het seizoen. En toen ik even geleden voorbij een boomgaard reed, kon ik niet anders dan even stoppen. Voor een foto én om een kilo peren te kopen. Eenmaal thuis dook ik de keuken in. De peren-banaancrumble was net op tijd klaar voor tea time . Halen jullie deze week ook alle ingrediënten in huis?” O ja nog één tip: het recept is heerlijk met een schepje Griekse yoghurt!”

Dit heb je nodig

(voor 4 personen)

2 peren

2 bananen

30 g walnoten

Handvol rozijnen

3 el kaneel

3 el agavesiroop

130 g speltbloem

75 g gemalen havermout

4 el (plantaardige) boter

Zo maak je het

Verwarm de oven op 200°C.

Schil de peren en banaan.

Snij het fruit in hapklare stukken.

Hak de walnoten grof en meng onder het fruit.

Voeg 1 el kaneel, 1 el agavesiroop en de rozijnen toe en schep om.

Verdeel over de bodem van een ovenschaal (of 4 kleine).

Meng in een kom de speltbloem met de havermout.

Voeg de rest van de kaneel de agavesiroop toe.

Smelt de boter en meng ze onder het crumblemengsel.

Verdeel de crumble over het deeg.

Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat (een beetje) afkoelen en geniet.

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be