Het EK op je bord (16): Zwitserland

217

De Zwitserse keuken is meer dan kaasfondue en raclette. Wij serveren vandaag een typisch Zwitsers dessert: Vermicelles, een zoete Zwitserse specialiteit gemaakt van kastanjes.

 

Ingrediënten:

  • 1 kg tamme kastanjes
  • ½ theelepel zout
  • 2dl zout
  • 1 vanillestokje
  • 100 gram suiker
  • 1dl (kook)room
  • eetlepel Kirsch/Kersenbrandewijn

 

Bereiding

  • Snij de kastanjes kruislings in en kook ze 5 minuten.
  • Verwijder vervolgens de schilletjes en het bruine vel.
  • Doe de gepelde kastanjes in een pan, zet ze net onder water voeg het zout toe en laat de kastanjes in 50 minuten gaar koken.
  • Wrijf de kastanjes daarna door een zeef.
  • Snijd het vanillestokje open en doe het samen met de melk in een pan.
  • Breng het geheel aan de kook en voeg de kastanjepuree eraan toe.
  • Laat het geheel al roerend inkoken tot een dikke moes.
  • Voeg suiker en room toe en breng nogmaals aan de kook.
  • Laat het afkoelen en voeg de Kirsch voor net dat beetje extra smaak aan de puree toe.
  • Druk de kastanjepuree door een knoflookpers of zeef zodat het sliertjes worden.

Afwerking

Serveer de Vermicelles in een glazen ijscoupe met daarbovenop een lekkere toef verse slagroom.