Hoe bereid ik me voor op de JobVillage?

211
Jobvillages 2021

De job van je leven scoren? Het is niet voor iedereen weggelegd, het zit hem namelijk in de kleine details. Een overtuigend sollicitatiegesprek staat of valt dus met de nodige voorbereiding.

Verdiep je in het bedrijf!

Vooraleer je solliciteert op de JobVillage is het belangrijk voordien al wat informatie te hebben verzameld over het bedrijf en de job waar je voor solliciteert. Eenvoudige zaken als de missie, de visie, de normen en waarden van het bedrijf kan je zeker terugvinden op de website. Ook eens polsen binnen je netwerk kan belangrijke informatie opleveren. Wie weet kunnen zij je wat meer vertellen over de werksfeer en -ethiek op de vloer. Een niet te vergeten zaak is dat je een juist beeld hebt van de job waarnaar je solliciteert. Is alles duidelijk of heb je toch nog vragen? Contacteer dan gerust de personeelsdienst.

Hoe sterk is mijn CV?

Om jezelf te onderscheiden van je concurrent is het kunnen voorleggen van een sterk CV een must! Probeer hem dan ook zo correct en concreet mogelijk in te vullen. Een belangrijke tip is om steeds relevant te blijven voor de job waar je voor solliciteert. Denk ook aan het design & de lay-out van jouw CV, je kan namelijk eenvoudig een zeer professionele CV opstellen met een uniek design & creatieve lay-out.

Dress to impress !

Informatie ingewonnen? CHECK! Een ijzersterk CV opgesteld? CHECK! Goed, dan rest ons nog één zaak, je uitstraling! Het is geen geheim dat de éérste indruk die je maakt meteen ook de belangrijkste is. Zorg daarom voor een verzorgde look & kledingstijl waar je jezelf comfortabel in voelt én die aansluit bij de functie waarvoor je solliciteert. Zaken als te blote kleding, opvallende make-up en juwelen of opvallende geuren laat je trouwens beter achterwege, zo vermijd je dat de aandacht wegglijdt van wat je wilt vertellen.

Zo, nu ben je 100% klaar & voorbereid om jouw droomjob binnen te halen.
Dinsdag 14 september 2021 vindt de eerste Jobvillage plaats in Antwerpen. Schrijf je in voor deze Jobvillage of ontdek alle andere locaties bij jou in de buurt. 

Veel succes!