Curieuzeneuzen opgelet! Win een exemplaar van ‘Ik heb een vraag’

3034

Hoeveel weegt een wolk? Kan een vlieg het ook koud hebben? Het nieuwe boek Ik heb een vraag bundelt de beste, de meest tot de verbeelding sprekende en de meest curieuze vragen en antwoorden die zijn verschenen op de wetenschapssite ikhebeenvraag.be.

Op de website werden al meer dan 15.000 wetenschapsvragen in de meest uiteenlopende disciplines beantwoord. Jong en oud stelt er vragen over allerlei onderwerpen: biologie, fysica, taal, geschiedenis en nog veel meer. Wetenschappers met kennis ter zake geven rechtstreeks antwoord. Het boek Ik heb een vraag van Bart Coenen, met prachtige illustraties en vormgeving van Stephanie Dehennin, start met een voorwoord van minister Philippe Muyters en wetenschapsicoon Lieven Scheire. De wetenschappers vertellen ook hoe ze verliefd werden op hun vakgebied en waarom ze het zo belangrijk vinden om hun kennis ter beschikking te stellen van het publiek.

Vervolgens doorloopt het boek elf uiteenlopende domeinen aan de hand van tal van vragen, zoals Aarde, oceanen & ruimte (‘Waar begint een regenboog?’), Leven, biologie & evolutie (‘Waarom blijft een spin niet in haar eigen web kleven?’), Technologie & techniek (‘Hoe werkt wifi?’), Kunst & taal (‘Waarom stoppen we onze centen in een spaarvarken en niet in een spaarezel?’), Economie & recht (‘Moeten we buitenlandse boetes echt betalen?’), Filosofie & moraal (‘Wat is een gedachte?’), Lichaam, voeding & gezondheid (‘Waarom bibber ik wanneer een jongen op wie ik verliefd ben dichtbij komt?’) en Psychologie, mens & maatschappij (‘Als ik een nieuwe diersoort ontdek, mag ik dan zelf een naam kiezen?’ en ‘Hoe zal de wereld eruitzien in het jaar 2065?’). Ikhebeenvraag.be en het boek Ik heb een vraag worden gesteund door de Vlaamse overheid.

Ik heb een vraag van auteur Bart Coenen met illustraties van Stephanie Dehennin is nu uit bij Van Halewyck (19,99 euro).

Wij mogen tien lezers gelukkig maken met een gratis exemplaar van Ik heb een vraag. Vul hieronder jouw gegevens in en beantwoord de wedstrijdvraag: Wie schreef dit boek? Deelnemen kan tot en met woensdag 16 mei.