Fan van Instagram? Wij ook! Maar dagelijks zien we er begrippen die niet in de Dikke Van Dale staan. Daarom geven wij graag een cursusje Instagram voor gevorderden: 5 termen die je moet kennen.

First/Instant

De wereld telt nogal wat Instagramverslaafden. (Schuldig!) Als je er dus in slaagt om als eerste een verse foto van een Bekende Instagrammer te liken, dan mag je best wel fier zijn op die stunt. Volgens de internetpolitie ben je zelfs verplicht die prestatie te melden onder de foto. Als je dus First! <3 ziet staan onder een foto van Eva of Joy Anna, weet je meteen ook weer wat dat betekent.

Row for row

Er zijn nogal wat hashtags die smeken om hartjes en volgers. #likeforlike en #followforfollow zijn ondertussen wereldberoemd. Maar #rowforrow is ook populair. Met deze hashtag vraag je een Instagrammer om een rij foto’s te liken. (#speciaal en #beetjeraar, ik weet het.) Als dat gebeurt, stuur jij uiteraard een rij hartjes terug. Een variant is #toprow: waarbij de bovenste rij foto’s van je account geliked mogen worden. Want liefde is er nooit genoeg!

Double tap that

Wat is het minpunt van Instagram? Dat je maar één keer een foto kan leuk vinden natuurlijk. Dat lossen de Instajunkies op met de melding ‘double tap that’. Wat zoveel wil zeggen als: ‘OH MY GOD! Your picture is so awesome I want to like it twice’. Of zoiets.

Update: Kim Daenen liet ons vriendelijk weten dat deze uitleg eigenlijk niet klopt. “Double tap that is gewoon een sneaky manier om mensen je foto te laten liken.” Genoteerd in onze Instadikke Van Dale!

Instagood/Instalove

Wil je liever een paar hashtags om je liefde te tonen? No problemo. Plaats #Instagood of #Instalove onder een post en je hebt je goede daad van de dag alweer verricht.

Insta dump

De zuurtegraad op Instagram ligt kilometers onder dat van Facebook en Twitter. Veel gezaag en geklaag vind je er (gelukkig) dus niet terug. Maar toch blijkt er een term te bestaan waarmee je jouw ongenoegen kan uiten: Insta dump. Hiermee roep je een Instagrammer die niet zo goed bezig is op het matje. Als die honderd foto’s post van zijn middagmaal bijvoorbeeld, in plaats van er gewoon één goeie te kiezen zoals elke andere Instagramverslaafde…

You want more?