Virtuele feestwensen, handige to-dolijstjes en zelfs een heuse karaokemachine met enkel kerstliedjes. Het bestaat allemaal! Wij zetten de leukste apps op een rijtje voor een onvergetelijke kerst en een spetterende start van het nieuwe jaar.

XMAS Radio

Kan jij maar geen genoeg krijgen van Mariah Carey’s ‘All I want for Christmas is you’? Dan moet jij meteen XMAS Radio downloaden. Op deze app heb je de keuze uit maar liefst vijftig radiostations waar enkel maar kerstliedjes passeren. Van de grote klassiekers tot de laatste remakes: je hoort ze allemaal. Een betere manier om in de kerstsfeer te komen, bestaat niet!

Voor iOS en Android

 TickTick

Je boodschappenlijstje, de tafelschikking, je beautyroutine,… De feestperiode kan behoorlijk druk zijn, zeker als je duizend-en-één dingen moet onthouden. Apps zoals TickTick helpen je om het overzicht te bewaren. Je kan taken toevoegen, verschillende lijstjes aanmaken en zelfs taken delen met wie ook de app heeft staan. De gratis versie heeft alle functies die je nodig hebt. Je eerste kerstcadeau heb je dus al gekregen!

Voor iOS en Android

 Google Santa Tracker

Ook met Google kun je je helemaal in de sfeer van Kerstmis wanen. Met Google Santa Tracker kan je in de gaten houden wanneer de Kerstman vertrekt om cadeautjes te bezorgen en waar hij op ieder gegeven moment is. Vanaf 24 december vertrekt de Kerstman vanuit de Noordpool en kun je hem met de app volgen. Bovendien kan je ook spelletjes spelen, zoals een kerstvariant van Flappy Bird. Maar je kan ook op onderzoek uit. Zo moet je in Present Quest naar echte locaties lopen om cadeautjes op te vangen, die je daarna naar een centrale locatie moet brengen. Uren plezier verzekerd!

Voor Android

Christmas Photo Effects

Deze app is een ware musthave voor wie van foto’s houdt. Ben je bovendien fan van speciale effectjes en filters? Dan zal je gewoonweg niet meer zonder Christmas Photo Effects kunnen. Met de vele verschillende opties tover je je foto’s in enkele ogenblikken volledig om tot een winterse variant. De mogelijkheden zijn eindeloos: sneeuw, kerstmutsen,… Noem maar op! Klaar met bewerken? Dan kan je je creaties heel gemakkelijk delen op sociale media, zodat iedereen ze kan bewonderen.

Voor iOS

Christmas Karaoke

Ben jij een echte sfeermaker die steevast de polonaise inzet op elk feestje? Met Christmas Karaoke verras je iedereen op een leuke manier! Je speelt de muziek af via je smartphone en de tekst van het liedje verschijnt in beeld. Via de microfoon van je telefoon kun je luidkeels meezingen. Van ‘Jingle Bells’ tot ‘Stille Nacht’, instant kerstsfeer!

Voor iOS en Android