Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Vandaag serveert Eline D’Hondt (20 jaar) uit Zingem spaghetti met kippenballetjes in pestosaus.

Het gerecht is gekozen en klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

“Eenvoudig, snel klaar en lekker… wat wil je nog meer op zondag?”

Dit heb je nodig (4 personen)

600 g kippengehakt
5 el rode pesto
200 g geraspte mozzarella
6 el paneermeel
1 ei
4 tenen look
2 lente-ui
1 chilipeper
250 ml (light) room
200 ml water
1 kippenbouillonblokje
500 g spaghetti
Klontje boter (of 2 el olijfolie)
handvol verse basilicum en peterselie

Zo maak je het

• Meng het kippengehakt met 1 el pesto, 100 g geraspte mozzarella, het paneermeel, het ei en enkele blaadjes fijngehakte basilicum
• Rol balletjes van deze mengeling, ter grootte van een pingpongballetje
• Smelt een klont boter op een matig vuur, in een stoofpot of een (braad)pan met hoge opstaande rand
• Bak de balletjes goudbruin en schep ze dan uit de pan
• Stoof nu (in dezelfde pan) de fijngesneden chilipeper, look en lente-ui aan
Tip: hou enkele stukjes lente-ui en chili opzij voor de garnering
• Voeg de room, het water en het kippenbouillonblokje toe
• Laat de saus op een zacht vuurtje inkoken tot ze is ingedikt
• Kook ondertussen de spaghetti al dente in gezouten water
• Voeg de rest van de rode pesto en geraspte mozzarella toe aan de saus
• Schep nu ook de kippengehaktballetjes bij de saus
• Snipper de verse kruiden fijn en voeg ze net voor het serveren toe
• Proef en kruid bij met peper en zout
• Giet de spaghetti af en meng met de saus
• Verdeel de pasta over 4 borden en werk af met verse peterselie, basilicum, lente-ui en chilipeper

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be