132 chefs uit de Westhoek, de Kust, het Brugse Ommeland, de Leiestreek en Brugge promoten het Lekkere Westen. En jij kan daarvan mee profiteren dankzij Westtoer, dat trakteert met 25×2 etentjes ter waarde van 100 euro elk!

West-Vlaanderen is door de goden rijkelijk bedeeld. De Noordzee is befaamd om haar omvangrijke en gevarieerde visaanbod, de vruchtbare polders bekoren zowel groenten als runderen en in het zuiden van de provincie spot je zelfs wijnranken op de heuvels. Logisch dus dat de West-Vlamingen al sinds mensenheugenis houden van het goede leven. Het leidde tot een unieke biercultuur, eigenzinnige streekproducenten en een resem getalenteerde chefs die dankbaar met al dat lekkers aan de slag gaan.

Westtoer selecteerde 132 chefs. Stuk voor stuk vaklui die gepassioneerd werken met wat de streek hen schenkt. 100% West-Vlaams dus. Van gereputeerde sterrenchefs tot koks die enthousiast een bistro bestieren. Ze delen dezelfde liefde voor Het Lekkere Westen en al het lekkers dat er geteeld en gekweekt wordt. Dat leidt nu eens tot verfijnde sterrengastronomie en dan weer tot een eerlijke caféklassieker. En omdat deze culinaire ambassadeurs je als geen ander kunnen adviseren, delen ze in dit magazine Het Lekkere Westen hun favoriete streekadressen. Van Brugge en het Brugse Ommeland over de Kust en de Westhoek tot en met De Leiestreek. Inspiratie genoeg voor een lekker weekendje weg…. (nnd)

Het magazine Het Lekkere Westen is te verkrijgen bij de 132 chefs of kan gedownload worden op www.hetlekkerewesten.be

Westtoer trakteert de lezers van De Zondag op 25×2 etentjes bij een van de 132 chefs van Het Lekkere Westen. Wil je kans maken op een gratis etentje ter waarde van 100 euro? Vul jouw gegevens hieronder in en beantwoord de wedstrijdvraag. Deelnemen kan tot en met woensdag 18 oktober. Wedstrijdvraag: Hoeveel chefs worden er vermeld in het magazine Het Lekkere Westen?