Op HomeExchange, Intervac of Homelink vind je over de hele wereld huizen om te ruilen. (foto Getty) © bojanstory Getty Images

Bespaar op vakantie: ruil je huissleutels!

De zomermaanden staan in de startblokken. Voor velen dé tijd van het jaar om te genieten van een welverdiende vakantie. Wie het graag eens helemaal anders, en een pak goedkoper aanpakt, kan kiezen voor huizenruil. Onze budgetexperte Sara Van Wesenbeeck vertelt.

Het concept is heel simpel: twee families ruilen voor een tijdje hun huis. Dat biedt jou de unieke kans om op vakantie te gaan zonder (hoge) kosten voor een hotel of vakantiehuis. En je bespaart nog meer: je kan er gebruikmaken van alle voorzieningen zoals fietsen of soms ook een auto, en in de uitgeruste keuken kook je lekker zelf waardoor je tijdens je vakantie niet de hele tijd op restaurant moet.

Hoe werkt huizenruil?

Doe het bij voorkeur via een huizenruilplatform zoals HomeExchange, Intervac of Homelink. Je betaalt een vast bedrag per jaar (hier tussen 90 en 160 euro). Op het platform stel je je eigen huis ter beschikking van andere families en kan je op je favoriete vakantiebestemming op zoek gaan naar een geschikt ruilhuis. Soms betaal je ook een borg. Lijkt het je wat? Probeer het eens uit. Uit eigen ervaring weet ik dat huizenruil je niet alleen een betaalbare vakantie biedt, maar ook onvergetelijke ervaringen!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier