In de drukte van een jong gezin is elke minuut die je minder aan je routinetaken hoeft te besteden pure winst. “Sinds wij de multifunctionele kokende keukenmachine Cook Expert in huis haalden, besteden we gewoon veel meer tijd aan de leuke dingen en aan elkaar”, zegt de Roeselaarse Lindsey Ledoux. “Bovendien opende het toestel voor ons een zee van niet eerder vermoede culinaire mogelijkheden, van voorgerecht tot dessert.”

In de keuken van de Roeselaarse Lindsey Ledoux komt een nieuw keukentoestel er pas in wanneer het aan een reeks strenge criteria voldoet. “Mijn man is een gediplomeerde kok en zelf ben ik ook een niet onverdienstelijke hobbykok”, zegt ze. “Voor ons is het belangrijk dat een toestel zowel degelijk als praktisch is, maar vooral: dat het precies doet wat het belooft. Bovendien willen we onze twee bengels van twaalf en acht ook graag laten meehelpen in de keuken, op voorwaarde natuurlijk dat alles veilig verloopt. De betrouwbaarheid en multi-inzetbaarheid van de Cook Expert was voor ons een geschenk uit de hemel.”

Kokende keukenrobot met foodprocessor

Meteen na haar aankoop van een Cook Expert startte Lindsey al met de bereiding van enkele basics: soepen, puree, cakebeslag,… Al snel volgden meer uitdagende gerechten die dankzij de Cook Expert allemaal een fluitje van een cent bleken te zijn. “De spaghetti carbonara en de waterzooi zijn gewoon top”, zegt Lindsey. “De heerlijke uiensoep, smoothies en briochebrood zijn echt kinderspel. En neem dat maar letterlijk, want onze kinderen wilden natuurlijk ook aan de slag met dat mooie apparaat. Sindsdien is de gezonde frozen yoghurt een vaste afsluiter van ons gezinsmenu. En nog dagelijks ontdek ik nieuwe mogelijkheden met het toestel. Eigenlijk kan de Cook Expert zowat alles: koken, roeren, mixen, snijden, hakken… Of je nu een amateurkok bent of een echte hobbykok, de Cook Expert is een echte must-have voor wie graag kookt en bakt maar niet altijd veel tijd heeft.

“Met de spoelfunctie op de cook expert maak je ook tussen je bereidingen door alles schoon.”

Tijdswinst is een troef

“Die tijdswinst is echter maar één van de vele troeven van het toestel”, vindt Lindsey. “Zelfs eenvoudige gerechten krijgen er extra smaak en textuur mee. Neem nu soep. Niets is zo eenvoudig te maken als soep, zou je denken. Ook wij waren vroeger van mening dat je daarvoor eigenlijk gewoon een kookpot en een staafmixer nodig hebt. De CookExpert leerde ons al snel dat soep zo veel méér kan zijn. Dankzij de vooraf ingestelde programma’s kun je kiezen tussen bijvoorbeeld een roomsoep of een soep met brokjes. En alles gaat vanzelf: je doet gewoon alle ingrediënten in het toestel, je plaatst het deksel erop en je duwt op ‘auto’. Het programma doet de rest. Zelfs de aardappelpuree is totaal niet te vergelijken met wat we vroeger maakten. Met een minimum aan vetstof bereik je in geen tijd toch een volle, rijke smaak. Wij vinden het ook leuk om zelf te experimenteren met de mogelijkheden van de Cook Expert, van voorgerecht tot dessert.”

Lindsey Ledoux: “De spaghetti carbonara en de waterzooi zijn gewoon top.”

Multifunctioneel met de grote “M”

De Cook Expert heeft net als een gewone keukenmachine verschillende snelheden, maar daarnaast twaalf programma’s en een inductieverwarming. Door die functies kun je verschillende kooktechnieken gebruiken, waardoor je er de meest diverse gerechten mee kunt maken, zoals curry’s, soepen, stoofpotten, brooddeeg, cake- en taartbeslag, smoothies en nagerechten als ijs. Gerechten waarmee je normaal verschillende soorten pannen en keukenapparaten nodig hebt. De machine wordt standaard geleverd met een roestvrijstalen kom waarmee je warme gerechten kunt bereiden en deeg en beslag kunt maken. Daarnaast bevat het pakket een stoomschaal voor het stomen van vlees, vis en groenten, een klopper voor het opschuimen van eiwitten en slagroom, verschillende mengkommen en rasp- en plakjesschijven voor het hakken, raspen en snijden van ingrediënten. Daarbij zijn er nog allerlei accessoires zoals een metalen mes, spatels en een keukenweegschaal. En op de motor zit 30 jaar garantie.”

Receptenboek en social media

De CookExpert laat toe om heel creatief met voeding aan de slag te gaan. “Op momenten waar de inspiratie voor een lekker recept me even ontbreekt, gebruik ik het meegeleverde receptenboek”, zegt Lindsey. “Er staan maar liefst 300 recepten in, speciaal ontwikkeld voor de Cook Expert. En intussen zijn we met de vele Cook Expert-gebruikers ook al druk recepten en foto’s van gerechtjes aan het uitwisselen via Facebook!”

Magimix Expert aan het woord: “Een toestel dat je hebt voor het leven”

Saskia Deforce van Elektro Deforce

Siska Deforce, zaakvoerder bij Elektro Deforce in Roeselare bevestigt dat je een Magimix Cook Expert hebt voor het leven. “Wanneer je het toestel van dichtbij in al zijn details bekijkt, zie je duidelijk dat dit een rechtstreekse afgeleide is van de professionele markt. Zo krijgt het motorblok van deze ‘alleskunner’ maar liefst 30 jaar fabrieksgarantie, op alle andere onderdelen rust een garantie van drie jaar. Als Magimix Ambassador hebben wij als enige verdeler in de regio het volledige gamma in huis en mogen wij de full service aanbieden. Onder meer via onze altijd snel volzette kookworshops, waarop deelnemers zowel beginnerstips als meer geroutineerde Cook Expert gebruikerservaring opdoen, leer je snel de fantastische mogelijkheden van het toestel kennen… en proeven!”

Wil je ook graag de beleving van het koken met de Cook Expert ervaren, kom zeker langs! Deforce Roeselare, Godshuislaan 19 in Roeselare. Tel: 051 22 60 20

Magimix Expert aan het woord: “Het is een echte alleskunner”

Peggy Baert van Profilec Brugge

Peggy Baert, zaakvoerder bij de Brugse specialist in huishoudelektro Profilec, is perfect geplaatst om zich uit te spreken over zowel de technische kant van de Cook Expert als over de culinaire mogelijkheden ervan. “Ik ben zelf een vrij gevorderde hobbykok, met intussen veertien jaar Spermalie-ervaring. Na de Belgische introductie van de Cook Expert, nu twee jaar geleden, besloot ik het toestel grondig en kritisch te wikken en te wegen alvorens ik het Profilec-dealerschap ervan op mij zou nemen. Geen enkel ander keukentoestel bleek de kwaliteiten en mogelijkheden van de Magimix Cook Expert te evenaren. Dit is dan ook allesbehalve een ‘veredelde soepmachine’. Het is een echte alleskunner. Tijdens onze maandelijkse kookworkshops bij Profilec leren we je graag de fantastische mogelijkheden van het toestel kennen! Als Magimix Ambassador hebben wij het volledige gamma in huis en kunnen wij de full service ervan aanbieden.”

“Wil je ook graag de beleving van het koken met de Cook Expert ervaren, kom zeker langs!” Zaterdag 5 mei is er doorlopend een demo van 11u tot 17u. Info: Profilec Monnikenwerve 9 in Brugge, tel: 050 32 01 54.

Nu gratis bij aankoop van een Magimix Cook Expert*: 

XXL Stoomkoker of een Xl Sapextractor Extra Press (ter waarde van 150 euro)

*zie voorwaarden bij deelnemende winkelpunten