Katrien Ceenaeme combineert haar fulltimejob in het onderwijs met de afwerking van haar nieuwbouwwoning, het moederschap over drie opgroeiende jongedames en haar eigen ‘kok aan huis’-dienst in bijberoep. In dat kluwen van activiteiten heeft de Cook Expert zich intussen als een prima steun bewezen.

De nieuwbouwwoning van Katrien Ceenaeme nadert stilaan haar voltooiing. Het leeuwendeel van de bouwwerken voerde Katrien, die naast koken en plastische kunsten ook een grote interesse koestert voor techniek, volledig zelf uit. Achteraan kijkt haar keukenraam uit op het prachtige Koekelarebos. “Een fantastische plek om mijn kookpassie volop te beleven”, zegt Katrien. “En sinds enige tijd krijg ik hier niet alleen hulp van mijn dochters Laurien (11),  Isolde (9) en Margot (6), maar ook van de Cook Expert. “De kokende keukenrobot met foodprocessor kan zowat alles: koken, roeren, mixen, snijden, hakken… Of je nu een amateurkok bent of – zoals ik – een professionele kok in bijberoep, de Cook Expert is een echte must-have voor wie graag kookt en bakt maar niet altijd veel tijd heeft. Die tijdswinst is echter maar één van de vele troeven van het toestel. Zelfs eenvoudige gerechten krijgen er extra smaak en textuur mee. Neem nu soep. Niets is zo basic als soep, zou je denken. De CookExpert liet mij zien dat soep veel méér kan zijn. Dankzij de vooraf ingestelde programma’s kun je kiezen tussen bijvoorbeeld een roomsoep of een soep met brokjes. Dé gezinsfavoriet is de fluweelzachte bloemkoolsoep. En alles gaat vanzelf: je doet gewoon alle ingrediënten in het toestel, je plaatst het deksel erop en je duwt op ‘auto’. Het programma doet de rest. Naast soepen en puree bereiden wij met het toestel ook regelmatig gerechten waar anders heel veel werk in kruipt, zoals boeuf bourguignon of kippenragout. De automatische programma’s maken alles heel eenvoudig, maar wij vinden het ook leuk om zelf te experimenteren met de mogelijkheden van de Cook Expert, van voorgerecht tot dessert. De rijstpap was bijvoorbeeld een openbaring voor ons hele gezin. Met een minimum aan ingrediënten en inspanning maakt de Cook Expert een heerlijk smeuiige rijstpap. En met een even kleine moeite maken we er ook regelmatig heerlijke sabayons en sorbets mee.”

Superieure snijfuncties

“Wat mij van bij het begin ook aangenaam verraste aan de Cook Expert, waren de vele nuttige snijfuncties. Doordat de messen heel dicht tegen het deksel draaien, heb je bijvoorbeeld bij het raspen van worteltjes nooit aankoekende wortelpulp, een probleem dat ik met vroegere keukenmachines keer op keer ervaarde. Radijsjes, groentenchips, gratinaardappeltjes worden in één vlotte beweging flinterdun gesneden zonder verlies.”

“Met een minimum aan  ingrediënten en inspanning maakt de Cook Expert een heerlijk smeuiige rijstpap”

Multifunctioneel

De Cook Expert heeft net als een gewone keukenmachine verschillende snelheden, maar daarnaast twaalf programma’s en een inductieverwarming. Door die functies kun je verschillende kooktechnieken gebruiken, waardoor je er de meest diverse gerechten mee kunt maken, zoals curry’s, soepen, stoofpotten, brooddeeg, cake- en taartbeslag, smoothies en nagerechten als ijs. Gerechten waarmee je normaal verschillende soorten pannen en keukenapparaten nodig hebt. De machine wordt standaard geleverd met een roestvrijstalen kom waarmee je warme gerechten kunt bereiden en deeg en beslag kunt maken. Daarnaast bevat het pakket een stoomschaal voor het stomen van vlees, vis en groenten, een klopper voor het opschuimen van eiwitten en slagroom, verschillende mengkommen en rasp- en plakjesschijven voor het hakken, raspen en snijden van ingrediënten. Daarbij zijn er nog allerlei accessoires zoals een metalen mes, spatels en een keukenweegschaal. En op de motor zit 30 jaar garantie.

Krachtpatser

De CookExpert laat toe om heel creatief met voeding aan de slag te gaan. “Ook voor AteljEETje, mijn kok-aan-huis-activiteit, zet ik het toestel steeds meer in. Communies, babyborrels, trouwrecepties vragen nu veel minder voorbereidingstijd dankzij deze veelzijdige keukenkrachtpatser.” In het bijgeleverde kookboek staan maar liefst 300 recepten, speciaal ontwikkeld voor de Cook Expert.

Magimix Expert aan het woord: “Het is een echte alleskunner”

Peggy Baert van Profilec Brugge

Peggy Baert, zaakvoerder bij de Brugse specialist in huishoudelektro Profilec, is perfect geplaatst om zich uit te spreken over zowel de technische kant van de Cook Expert als over de culinaire mogelijkheden ervan. “Ik ben zelf een vrij gevorderde hobbykok, met intussen veertien jaar Spermalie-ervaring. Na de Belgische introductie van de Cook Expert, nu twee jaar geleden, besloot ik het toestel grondig en kritisch te wikken en te wegen alvorens ik het Profilec-dealerschap ervan op mij zou nemen. Geen enkel ander keukentoestel bleek de kwaliteiten en mogelijkheden van de Magimix Cook Expert te evenaren. Dit is dan ook allesbehalve een ‘veredelde soepmachine’. Het is een echte alleskunner. Tijdens onze maandelijkse kookworkshops bij Profilec leren we je graag de fantastische mogelijkheden van het toestel kennen! Als Magimix Ambassador hebben wij het volledige gamma in huis en kunnen wij de full service ervan aanbieden.”

“Wil je ook graag de beleving van het koken met de Cook Expert ervaren, kom zeker langs!” Info: Profilec Monnikenwerve 9 in Brugge, tel: 050 32 01 54.

Magimix Expert aan het woord: “Een toestel dat je hebt voor het leven”

Saskia Deforce van Elektro Deforce

Saskia Deforce, zaakvoerder bij Elektro Deforce in Roeselare bevestigt dat je een Magimix Cook Expert hebt voor het leven. “Wanneer je het toestel van dichtbij in al zijn details bekijkt, zie je duidelijk dat dit een rechtstreekse afgeleide is van de professionele markt. Zo krijgt het motorblok van deze ‘alleskunner’ maar liefst 30 jaar fabrieksgarantie, op alle andere onderdelen rust een garantie van drie jaar. Als Magimix Ambassador hebben wij als enige verdeler in de regio het volledige gamma in huis en mogen wij de full service aanbieden. Onder meer via onze altijd snel volzette kookworshops, waarop deelnemers zowel beginnerstips als meer geroutineerde Cook Expert gebruikerservaring opdoen, leer je snel de fantastische mogelijkheden van het toestel kennen… en proeven!”

Wil je ook graag de beleving van het koken met de Cook Expert ervaren, kom zeker langs! Deforce Roeselare, Godshuislaan 19 in Roeselare. Tel: 051 22 60 20

Nu gratis bij aankoop van een Magimix Cook Expert*: 

XXL Stoomkoker of een Xl Sapextractor Extra Press (ter waarde van 150 euro)

*zie voorwaarden bij deelnemende winkelpunten