Wie had er ook medelijden met Christian? De Brusselse consultant werd afgelopen zondag niet alleen betrapt op winkeldiefstal, hij kreeg ook een welgemikte pijl te verwerken van een plaatselijk boogschutter. Maar het ergste moest toen nog komen. Christian kreeg als klap op de vuurpijl de twijfelachtige eer om net voor de finale geconfronteerd te worden met het rode scherm. Als Mollenvanger van De Zondag kon ik de sympathieke Limburger enkele vragen stellen.

Lees hier het verslag van de vorige aflevering.

Christian, hoe voelde het om het spel te moeten verlaten?
Heel jammer! Als je in deze fase van het spel zit, hoop je echt dat je de finale kan meemaken. Er gaan uiteraard onmiddellijk veel dingen door je hoofd: heb ik foute beslissingen genomen, was ik te naïef, …

Had je het gevoel dat je mee zou spelen voor de overwinning?
Yes, dat gevoel had ik inderdaad. Ik zat al enkele rondes op één persoon, dus als je niet afvalt, bevestigt dit telkens dat je toch in de goede richting zit.

Eerlijk, Christian… Ik zag in jou de Mol van dit seizoen. Hoe voelde dat?
Een beetje verdacht zijn in Vlaanderen voelde wel leuk. Maar ik heb mezelf niet echt met opzet verdacht gemaakt. Sommige opdrachten liepen mis en kon je denken dat ik gemold had, maar dat was eigenlijk niet echt het geval. Ik heb me wel een beetje bewust op de radar gezet maar echt bewust gemold niet.

Heb je bewust zaken fout of traag gedaan om een medekandidaat te testen?
Ik heb niet veel mijn medekandidaten getest, ik was vrij zeker van mijn Mol (tenzij ik op 26 april natuurlijk iemand anders ontdek). Hierdoor heb ik vooral gelet op de reacties van de Mol zelf op alles wat iedereen zegt. Want elke nieuwe proef is niet nieuw voor de Mol. Hij/zij heeft ook een groep-samenstelling in zijn/haar hoofd, dus zal ook dit willen beïnvloeden.

Wat vond je de leukste opdracht?
Goh, zo veel opdrachten waren echt machtig! Enkele hoogtepunten: de nacht in de tent bovenaan de Vradeto-trappen, de parachutesprong,.. De opdracht waar Alina en ik de winkel moesten beroven vond ik ook wel heel grappig en spannend! Elke keer als we buitenkwamen met een “mandje boodschappen”, lachten we ons een kriek samen met Gilles.

Wat vond je de moeilijkste opdracht?
De minotaurus-proef. Het lastige hier was dat ik nul vertrouwen kreeg van de groep, ik werd met 1 hartslag het veld in gestuurd, ten dode opgeschreven. Uiteraard ging ik dit niet laten gebeuren. Mijn mol zat bij deze proef dus zou ik mij niet gaan “omleggen” om dan de mol vrij spel te geven. Maar krijg deze logica maar eens uitgelegd aan een opgehitste groep kandidaten, zonder je tactiek te verraden…

Hoe voelde het om bezoek te krijgen?
Nadat ik niet als eerste was afgevallen, was mijn volgende doel om het minstens te redden tot de bezoekers kwamen! Ik was dan ook zó blij om Bernard om de hoek te zien komen! Ik heb enorm genoten om te kunnen delen, met iemand die me nauw aan mijn hart ligt, hoe zot het er allemaal aan toe gaat in De Mol.

Hoe is de band met je broer?
Zeer goed! We horen elkaar dan misschien niet elke dag, maar we weten wel dat we blindelings op elkaar kunnen vertrouwen en in de bres voor elkaar zouden springen wanneer nodig!

Heb je iets aan zijn bezoek gehad?
Hij heeft mijn hoofdverdachte herbevestigd. Ik herinner me nog een avond waar Bernard al zijn observaties wou overlopen. Ik was zo moe dat ik kortweg vroeg; “Wie vind jij nu het meest verdacht?” Waarop mijn vermoeden bevestigd werd, en dus zei ik: “Bon, dan kunnen we gaan slapen.”

De eliminatie van Salim verliep wel heel anders dan verwacht? Hoe is je gevoel daarover?
Een enorm slecht gevoel, ik denk dat dit de nacht is dat ik het minste heb geslapen van heel de reis. Die hele opdracht was een thriller, en we voelden allemaal mee met Salim na afloop.

Had jij die avond een rood scherm?
Daar geef ik nog geen antwoord op. Dat komen we zeker nog te weten later.

Wat denk je over de Mol zelf? Speelt hij/zij het spel goed?
De Mol speelt het fantastisch. Ik ben “grote fan” (lacht). Elk jaar moet de Mol een goede strategie hebben om onverdacht te kunnen mollen, en dit jaar is dat ook weer uitstekend gelukt.

Wat heb je onderschat?
Er zitten zeer goede leugenaars in het spel. Niet als “Mol” maar puur in het spel zelf, om de opdracht te kunnen winnen. Soms ben ik wat naïef geweest en vertrouwde ik mijn medekandidaten, om er dan zelf beschoren vanaf te komen. Griekenland! Mijn eerste indruk toen ik mijn ticket naar Griekenland kreeg was een klein beetje teleurstelling. Maar het land heeft me het tegendeel bewezen! Prachtige landschappen, veel mythologie om mee te spelen, lekker eten en heel vriendelijke mensen. Ik keer wel nog eens terug in de toekomst.

Wat heb je overschat?
Niets, alles in lijn met hoge verwachtingen.

Wat was je mooiste moment?
Als groep: hoe kan het anders, de nacht in de tent! Zo veel gelachen toen, en ook zalig dat we nog zo een grote groep waren op dat moment. Individueel: de parachutesprong, wat een ervaring!

Waarom heb je eigenlijk meegedaan?
Ik ben al jaren fan van het programma; het hele sfeertje errond, de leuke groep altijd, de uitdagende opdrachten, …! Een moeilijkere vraag zou zijn: “Waarom heb je NIET meegedaan?”

Waar heb jij spijt van? Wat had je anders moeten aanpakken?
Ik had het spel soms harder moeten spelen, zeg ik nu, maar misschien ligt dat niet in mijn aard.

Keek je vroeger al naar De Mol? Was je al lang fan?
Yes, ik keek als pagadder al naar de eerste seizoenen in de vroege 2000-jaren. En vanaf de nieuwe seizoenen in 2016, ben ik elke zondagavond te vinden achter de buis.

Hoe waren de reacties van de omgeving? familie, vrienden?
Mijn familie reageerde enorm enthousiast en verrast! Ook mijn vrienden en collega’s reageerden zeer positief.

Dachten ze dat je de Mol was?
Hun eerste reactie was: “het feit dat je je deelname zo lang hebt kunnen verzwijgen, toont aan dat je ook de geschikte Mol zou kunnen zijn”. Maar naarmate ik langer in het spel bleef (op tv) vonden ze me te “authentiek”, en werd ik iets minder verdacht onder mijn familie & vrienden.

Hoe heb je je voorbereid op de Mol?
Ik heb de vlaggen van de wereld bestudeerd (lacht). Elk jaar is er wel een proef waar het herkennen van de vlag belangrijk kan zijn. Dit jaar niet helaas, dus een paar uur verloren voor niets.

Wat was je alibi om te kunnen verdwijnen?
Hier ben ik niet zo fier op, ik heb iedereen wijsgemaakt dat ik een “ernstig zieke” Erasmus vriend in Zweden was gaan bezoeken. Door zijn “ziekte” hebben we besloten om de GSM’s drie weken weg te leggen en in het moment te leven.

Geloofde iedereen je alibi?
Iedereen! Vanaf ik dit verhaal vertelde aan vrienden of collega’s, zwegen ze of zeiden ze; “ooh wauw, sorry voor het vragen, hopelijk hebben jullie er goed van genoten samen.”
Noot: uiteraard is mijn kameraad van Zweden gezond en wel.

Wie wist wel dat je zou deelnemen voor je vertrek?
Mijn gezin (en de vriendin van mijn broer). Wij zijn een zeer hechte groep, dus kon ik dit ook niet verzwijgen voor hen.

Toen je naar huis werd gestuurd ben je dan gewoon thuis gebleven? Heb je moeten onderduiken?
Een beetje saai, maar ik ben braafjes thuis gebleven. Het was ook niet lang dat ik moest onderduiken als laatste afvaller.

Wat zal je het meest bijblijven?
De groep, zowel de kandidaten als de crew! De groep was extreem hecht vond ik. Het is mooi om te zien hoe je op zo een korte tijd, zo goed kan overeenkomen met nieuwe personen! Uiteraard heeft het intense samenleven 24/7 hier een steentje aan bijgedragen.

Wat was het meest verrassende moment?
De uitkomst van de rode vuurpijl opdracht. Salim vertrekt naar huis en er blijft iemand in het spel met zeer waardevolle info.

Zijn er vriendschappen voor het leven ontstaan?
Tuurlijk, drie weken samen met elkaar schept een band. Ik hoop iedereen in de toekomst nog te kunnen zien.

Waar kijk je in deze coronatijden het meest naar uit?
Het weerzien van familie en vrienden. Gewoon kunnen buitenkomen, terrasjes doen, en iedereen terug een dikke knuffel mogen geven.

Wie gaat volgens jou het spel winnen en waarom?
De drie finalisten zijn alle drie beresterk, dus ze hebben het alle drie in zich. Ik heb wel een vermoeden wie het gaat winnen, maar dat houd ik voor mezelf. Wellicht wint de kandidaat die al het langst op het juiste spoor zit…

Wie is volgens jou de Mol?
Ook dat hou ik voor mezelf. Ik ben heel zeker wie het is, maar ga die naam hier niet noemen. Nog een weekje geduld (lacht)!

We gaan je missen, Christian!
Zondag maken we ons op voor de grote finale. Spannend!!!
Tot volgende week!

Mollengroetjes,
Marc Denys

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep