Nu de hype rond de kleurboeken voor volwassenen een beetje is gaan liggen, zijn we toe aan een nieuwe trend: puntjesboeken waarbij je stipjes moet verbinden of omcirkelen.

Vorig jaar lagen er twee kleurboeken op mij te wachten onder de kerstboom (en ik geef toe: ik heb er zelf ook enkele cadeau gedaan!). Dit jaar ruim ik alvast een plaatsje voor de nieuwe hype die ongetwijfeld onder veel kerstbomen zal liggen: het puntjesboek, ofte het boek met plaatjes waarvan je de genummerde puntjes met elkaar moet verbinden om een tekening te bekomen (inderdaad, zoals we vroeger als kind deden).

Net zoals bij kleurboeken zorgen puntjesboeken ervoor dat je je hoofd lekker helemaal kunt leegmaken en tot rust kunt komen, een therapeutisch effect zeg maar.

Parijs en Rangoli zijn zo’n rustgevende puntjesboeken. In het eerste boek moet je puntjes verbinden, in het tweede moet je ze omcirkelen.

Van puntje tot puntje. Parijs bevat afbeeldingen van Parijs die verborgen zijn achter honderden puntjes. Stipje na stipje ontdek je wat er zich achter de puntjes schuilhoudt: een typisch Parijse bistro, de Notre-Dame, de Place du Tertre, La Madeleine…

parijs

Omcirkel de puntjes. Rangoli ziet er dan weer wat ingewikkelder – maar niet minder leuk – uit. Indiase vrouwen tekenen deze patronen met krijt of vormen ze in het zand voor de drempel van hun huis. Met dit boek kun je je deze harmonieuze kunstvorm op een eenvoudige manier eigen maken. Concentreer je op het lijnenspel en neem de tijd om de rangoli nauwkeurig na te tekenen. Met hindoewijsheden, zenspreuken en citaten van kunstenaars nodigen we je uit om alles even los te laten en alleen met de beweging van je hand bezig te zijn.

rangioli

Beide boeken kosten 12,50/stuk en zijn uitgegeven bij Manteau.