Nu of nooit voor Club Brugge!

210
Wijst Michel Preud'homme zijn Club Brugge eindelijk nog eens de weg naar de landstitel ?

Vanavond begint de eindstrijd in onze vaderlandse voetbalcompetitie. Play-off 1 gaat van start. Regerend landskampioen AA Gent mag thuis de spits afbijten tegen Zulte Waregem. De Buffalo’s zijn favoriet maar beseffen ook dat al wie punten laat liggen tegen ‘kleintje’ Zulte Waregem de titel wel eens zou mogen vergeten.

Net dat is de sterkte van Zulte Waregem. Voor de titel spelen is een utopie maar ze kunnen wel bepalen wie die titel binnenhaalt. Bang van ‘Essevee’ hoeft er niemand te zijn, maar vooral aan de ‘Gaverbeek’ ging menige topploeg al kopje onder.

Voor Club Brugge wordt het nu of nooit. Zij krijgen een unieke kans om voor het eerst sinds jaren kampioen te spelen. Club trekt morgen naar Oostende, oeps sorry, Roeselare waar Oostende zijn play-off 1 wedstrijden zal spelen omdat hun stadion momenteel verbouwd wordt. Moet dus kunnen voor Club om goed uit de startblokken te schieten tegen een ploeg die zelfs geen thuisvoordeel meer heeft.

En dan is er nog Anderlecht. ‘Anderlecht staat er altijd op belangrijke momenten’, klinkt het onder de believers. Ze mogen het eerst en vooral eens bewijzen tegen het Racing Genk van Peter Maes. Genk dat zowat geruisloos in play-off 1 geraakte en misschien nog het meest ontspannen van alle poegen naar de eindstrijd uitziet.

Wie het uiteindelijk haalt? Moeilijk te voorspellen. Alhoewel. Hier toch onze pronostiek:

1. Club Brugge
2. AA Gent
3. Anderlecht
4. Racing Genk
5. Zulte Waregem
6. KV Oostende

(foto belga)