Wil jij op je werk een lunch met dat ietsje meer? Maak dan de avond tevoren dit superlekker broodje!

14-turks-brood-met-rundscarpaccio

Dit heb je nodig:

  • 1 Turks of Marokkaans brood
  • 1 dl olijfolie, 4 eetlepels balsamicoazijn, 1 eetlepelmosterd, peper, zout
  • 300 g rundscarpaccio
  • een bosje rucola
  • 50 g Parmezaanse kaasschilfers
  • 50 g pijnboompitten

Zo maak je het

  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
  • Snijd het brood horizontaal in de helft.
  • Maak de vinaigrette door de olie, azijn, mosterd, peper en zout op te kloppen.
  • Smeer de helft van de vinaigrette op de onderste helft van het brood.
  • Beleg vervolgens met de carpaccio.
  • Verdeel er de rucola en Parmezaanse kaas over. Strooi er de pijnboompitten over en besprenkel met de rest van de vinaigrette.
  • Leg er de bovenste helft van het brood op en snijd in kwarten. Wikkel in plasticfolie en bewaar in de koelkast tot je het meeneemt in je lunchbox.

Dit recept komt uit de kookbijbel Ons Kookboek, te koop bij KVLV Vrouwen met vaart, Standaard Boekhandel en Aveve.