Op zoek naar een origineel gerechtje met sint-jakobsvruchten? Probeer dan zeker eens deze combinatie met foie gras.

INGREDIËNTEN

– 12 sint-jakobsvruchten
– 200 g foie gras in aperitiefschijfjes
– Elexier de Balsamico
– enkele dadels
– 1 dl gevogeltefond
– 1/6 wittekool
– 1 dl witte port Santelmo
– 30 g boter
– peper en zout

Bereiding (25 minuten + 1 uur koelen)

1. Snij de wittekool in dunne reepjes, doe in een vergiet en bestrooi met een snuifje zout. Zet 1 uur in de koelkast.
2. Saus van witte port: Kook de gevogeltefond in met de witte port. Kruid met peper en zout.
3. Snij de dadels in blokjes. Spoel de wittekool af en dep droog. Meng met de dadels, breng op smaak met peper, zout en een scheutje balsamico.
4. Snij ronde plakjes uit de foie gras ter grootte van de sint-jakobsvruchten. Bak de sint-jakobsvruchten aan beide kanten op een hoog vuur in een braadpan met de boter. Bak ze niet te gaar. Kruid met peper en zout.
5. Schik de foie gras op de gebakken sint-jakobsvruchten. Werk af met de wittekool en saus van witte port.

In samenwerking met Lidl.