Zondagse kost: Rigatoni met rode pesto

214

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten.

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be. Liesbeth (41) uit Brussel serveert rigatoni met rode pesto.

“Ik geniet het meest van het bereiden van eenvoudige smaakvolle gerechten, zoals deze pasta pesto!”

Ingrediënten voor 2 personen

250 g Rigatoni
100 ml room
150 g kerstomaten
2 el rode pesto
Peper en zout
2 handenvol rucola
Parmezaanse kaas, geraspt

• Kook de rigatoni al dente, volg de instructies op de verpakking
• Halveer de kerstomaten
• Verwarm de room samen met de kerstomaten op een zacht vuurtje
• Laat 10 minuten pruttelen, roer af en toe om
• Haal van het vuur en voeg de rode pesto toe
• Proef, en kruid de saus bij met peper en zout
• Voeg de rigatoni toe en schep om
• Serveer met rucola en geraspte Parmezaanse kaas