Muzikant, radio-dj en tv-gezicht Sean Dhondt: “Het wordt een heel bijzondere zomer voor me”

423

Het is het weekend van Rock Werchter, maar dit jaar – in tegenstelling tot een hoop voorgaande – is er geen spoor van Sean Dhondt op het festival. De sympathieke Qmusic-deejay, tv-presentator en muzikant staat zowaar op een filmset dezer dagen. “Ik mag voor het eerst acteren in een film. Enorm spannend vind ik dat.”

Het was ondertussen een jaarlijkse gewoonte, Sean Dhondt die – eerst voor JIM, later voor 2BE en Q2 – verslag uitbracht van een flink aantal Belgische muziekfestivals. Maar aan alle mooie liedjes komt een eind, en dat biedt Sean de mogelijkheid om zich aan andere avonturen te wagen. Vandaag staat hij op de filmset, morgen vertrekt hij op vakantie en daarna trekt hij een weekje naar zee om het Q-Beach House op te vrolijken. “Het wordt een heel bijzondere zomer voor me. Ik maak deze zomer namelijk ook nog tijd om aan mijn eigen muziek te werken. Niet voor mijn band Manoeuvres, maar onder mijn eigen naam. En ik doe ook nog mee aan ‘Op de man af’, het programma van Saartje Vandendriessche dat een tweede seizoen krijgt. De trainingen daarvoor beginnen binnenkort, maar meer mag ik daar nog niet over zeggen.”

Laten we beginnen met die filmrol. Hoe? Wat? Waar?

Thomas Ancora, een vriend van me en een Brusselse acteur, blikt nu zijn eerste film in en hij had me gevraagd of ik auditie wilde doen. Uiteraard ben ik geen acteur, ik heb geen opleiding genoten, maar ik wilde het toch proberen. Ik heb auditie voor twee rollen gedaan en ben uitgekozen voor één daarvan. De film heet Losers Revolution en ik speel één van de weinige Vlamingen. Ik speel een Vlaamse barman die zijn vrouw in het bezemkot betrapt met een paar andere mannen. In de stijl van The Shining begin ik die mannen te achtervolgen met een jachtgeweer (lacht). Alleszins is dit één van de spannendste dingen die ik dit jaar mag doen. Acteren is eigenlijk heel confronterend en ook wel een beetje gênant. Ik hoop dat ik mezelf niet compleet belachelijk maak.

Gelukkig kun je vanaf morgen even op adem komen. Je vertrekt op vakantie. Waar gaat de reis heen?

Dat weten we niet. Allison en ik zijn nogal fan van het ‘srprs.me’-concept, waarbij je wel vooraf een weerbericht krijgt, maar de bestemming geheim blijft tot op de luchthaven. Dan krijg je een kraskaart die de bestemming onthult. Dat hebben we ondertussen al drie keer eerder gedaan en zijn zo in Vilnius, Athene en recent nog in Bratislava terechtgekomen. Die steden zouden we zelf niet meteen kiezen en dat maakt het net zo leuk. Je laat je dan echt verwonderen. De meeste mensen kiezen in de zomermaanden voor zekerheid, maar ik vind dit wel ‘rock & roll’. Dat gezegd zijnde, ik hoop wel dat we naar het strand kunnen.

Je radiowerk ligt deze zomer weer stil, op een weekje Q-Beach House na. Hoe bevalt die carrière na vier jaar?

Is dat al weer vier jaar geleden dat ik bij Qmusic ben begonnen? Ongelooflijk eigenlijk. Ik had destijds wel gehoopt dat ik het zo leuk zou vinden, maar dat de tijd zo snel gaat, zegt alles. Ik ben van een avondshow enkele dagen per week naar het middagblok van maandag tot vrijdag gegaan, waardoor ik nu een soort nine-to-five job heb. Ik ben heel blij met die keuze, al is er daardoor wel minder tijd ontstaan voor mijn eigen muziek. Maar dat is een luxeprobleem, dat besef ik. Ik voel me alleszins uitstekend op de radio. Ook het team waarmee wij radio maken, is ronduit fantastisch.

Hoe ziet jouw ideale weekend er eigenlijk uit?

Goh, ik vind het ook wel eens leuk om een keer helemaal niks te moeten doen. Allison heeft mij geleerd dat het niet fout is om – zelfs als de zon buiten schijnt – thuis te chillen en een hele dag Netflix te kijken. Mijn bingewatch-tip? Ik heb laatst Killer Ratings bekeken, een documentaire over een Braziliaanse tv-presentator die beschuldigd wordt van een reeks moorden om zijn eigen kijkcijfers op te krikken.

Q-Beach House, sinds gisteren weer open op het strand van Oostende.