Met speeldag 27 is het einde van de reguliere competitie in zicht. De eerste en laatste plaats liggen zo goed als vast. Voor de top zes woedt de strijd nog volop. “Gent en Anderlecht zullen tot de laatste speeldag moeten vechten voor een play-off 1-ticket. En ook Sint-Truiden is nog niet veilig, want ze hebben nog een zwaar programma.”

Topper van afgelopen speeldag was de kraker Anderlecht-Club Brugge. “De uitslag (2-2) was een correcte weerspiegeling van de partij”, begint onze huisanalist. “Anderlecht had de betere kansen, Club Brugge meer balbezit. Club heeft misschien wel een kans laten liggen om de kloof met Racing Genk te verkleiner. En had bij de 0-1 iets meer moeten doordrukken. Maar Anderlecht herstelde zich knap na de achterstand en is toch de laatste weken langzaam aan het groeien. Wat me wel stoorde tijdens de partij waren de elleboogstoten. Santini die zich breed maakte? Zever. Voor mij waren deze fases rood. Spijtig dat dit zowel door de scheidsrechter als de VAR niet bestraft werd.”

“Ook Racing Genk-Antwerp was een correcte uitslag. Genk speelt nu niet meer zo vrank en vrij als enkele maanden geleden. Ook is het tijd dat de kwestie-Pozuelo wordt opgelost. Antwerp is door het puntje zo goed als zeker van play-off 1. Wie nog niet zeker is, is Gent, Anderlecht én STVV. Gent won welk knap en verdiend van Standard. STVV won met ruim verschil van Charleroi die nu zeker gedoemd is tot play-off 2. STVV staat nu wel los vijfde, maar moet nog tegen onder meer Club Brugge en Gent. Wie het zal halen weet ik niet, één ding is wel zeker: het zal bikkelen worden tot de laatste speeldag voor het zesde PO 1-ticket.”