Spektakel gisteren in Jan Breydel. Meer dan 50 minuten lang was Racing Genk virtueel landskampioen. Tot Club Brugge zich na een spectaculaire tweede helft nog naar een 3-2-zege knokte. “Verdiend”, vond ook onze huisanalist Aimé Anthuenis. “Al zat alles mee. In de extra tijd werd het ei zo na nog 3-3. Een kopbal van Samatta strandde op de paal. Was die binnen, was het over en out met de titelambities van Club.”

De puntenkloof tussen de West-Vlamingen en de Limburgers bedraagt nog ‘slechts’ drie punten. “Club won verdiend, al mocht het ook blij zijn dat Samatta in de toegevoegde tijd zijn kopbal op de paal mikte. Bij Club vond ik Wesley en vooral Diatta erg sterk spelen. Met de steun van het thuispubliek kan Brugge altijd iets extra. Maar speeldag 9 wordt cruciaal. Dan valt volgens mij de beslissing over de titel.”

Op de sukkel
“Club moet dan naar Standard. Hun zege tegen de Limburgers geeft hen een boost gegeven. Daarnaast zijn de Rouches de laatste speeldagen op de sukkel. Ik verwacht dus een vlotte winst voor de West-Vlamingen. Dé sleutelmatch wordt volgens mij Anderlecht-Racing Genk. De Limburgers zeggen wel dat hun vertrouwen niet is aangetast na de nederlaag, maar daar heb ik toch mijn twijfels bij. Bovendien is er nog de fierheid van Anderlecht, en verwacht ik wel dat ze met het mes tussen de tanden zullen spelen. Pakt Genk er een punt, dan wordt het kampioen. Maar toch zie ik dat niet zonder slag of stoot gebeuren. De laatste speeldag is voor mij dan weer een uitgemaakte zaak. Daar zie ik zowel Club als Genk probleemloos thuis de drie punten pakken. Het wordt dus uitkijken naar komende donderdag.”