Met Super Sunday sloot gisteren speeldag 17 in de Jupiler Pro League af. Club Brugge won gemakkelijk thuis van Standard. Anderlecht ging met het kleinste verschil de boot in tegen Racing Genk. “Een draak van een wedstrijd, die eigenlijk geen winnaar verdiende”, aldus onze huisanalist Aimé Anthuenis.

“Afgelopen speeldag sprongen drie matchen me in het oog. Onder andere de 3-0 zege van Club. De West-Vlamingen speelden weer zoals begin dit seizoen. Dominant én met aantrekkelijk voetbal onder leiding van Vanaken – mijn topkandidaat voor de Gouden Schoen- en een ontketende Amrabat, de ontdekking van Ivan Leko. De match van Standard was typerend voor hun seizoen: alles of niets. Nu was het opnieuw niets. Met een wispelturige Mehdi Carcela als negatieve exponent die blij mocht zijn dat hij geen rood kreeg”, begint onze voetbalcoach Anthuenis.

“Racing Genk won met het kleinste verschil in Anderlecht. Vooral de eerste helft was niet om aan te zien. Anderlecht was over de ganse lijn zwak. Het slechte veld mocht voor beide partijen geen excuus zijn. Met een fluwelen touch bezorgde Pozuelo de Limburgers de zege en zet zo Anderlecht al op acht punten. Met de puntenhalvering in play-off 1, geen man overboord voor de Brusselaars. Maar ze moeten er over waken dat de kloof niet verder vergroot. Een andere opvallende prestatie is die van de Kanaries, die spelen als één blok. Gaan winnen in Antwerpen, het is niet veel ploegen gegeven. Brys maakte van zijn ploeg een erg strijdvaardig team, dat bovendien ook aantrekkelijk voetbal brengt. Onderaan dan weer zal de strijd om de laatste plaats gaan tussen Waasland-Beveren en Lokeren. Moeskroen zie ik wel nog afstand nemen. Vooral Lokeren liet tegen een zwak Gent een mooie kans liggen. Benieuwd wie van deze Waaslandse ploegen de komende weken punten sprokkelt…”