Speeldag 25 leverde voor onze huisanalist Aimé Anthuenis twee verliezers op. AA Gent en Club Brugge. De West-Vlamingen zagen door het gelijkspel tegen buur Cercle de achterstand met leider Racing Genk oplopen tot 11 punten, terwijl AA Gent na een verrassende thuisnederlaag uit de top zes donderde.

“De Limburgers zijn de grootste winnaar van het weekend. De top acht, met uitzondering van STVV, verloor punten. De kloof tussen Genk en eerste achtervolger bedraagt nu al elf punten. Bovendien speelde Genk erg sterk tegen Standard, dat vorige speeldag nog imponeerde tegen Anderlecht. De grootste problemen voor de verdiende leider bevinden naast het veld. Het getouwtrek rond Alejandro Pozuelo. Zonder of met de Spanjaard-in-vorm richting play-offs. Het zou voor Genk een wereld van verschil betekenen. Want hoe je het draait of keert, de ploeg die het meest in vorm is in de play-offs zelf maakt het meest kans op de titel. En ook al heeft Genk een mooie kloof op Club Brugge, de voorsprong is niet onoverkomelijk. Club slaagt er maar niet in om de rug te rechten en zal veel beter moeten spelen indien ze nog aanspraak willen op de titel. Volgende week staat Club Brugge-Racing Genk op het programma. Winst voor de West-Vlamingen is een must.”

Operatie redding

“Nummer drie, Antwerp, ging verrassend onderuit tegen rode lantaarn Lokeren. Een accident de parcours. Lokeren heeft daarentegen hun laatste strohalm gegrepen. Al verwacht ik nog steeds geen mirakels en vrees ik dat ‘operatie redding’ te laat werd ingezet. Zeker gezien het zware programma ze nog moeten afwerken met wedstrijden tegen onder meer Genk, Anderlecht en ploeg-in-vorm Moeskroen. Anderlecht acteerde tegen Zulte Waregem zoals ze al gans het seizoen spelen: zonder overtuiging. Oké, nu werd wel de 0 gehouden. Maar scoren lijkt o zo moeilijk voor paars-wit. Het zal samen met Gent knokken worden voor de felbegeerde zesde play-offplaats.”