Zondagse kost: spinaziepuree met spekjes

1640

Elke week serveert een lezer zijn of haar favoriete zondagse kost. Vandaag is het de beurt aan Ilya (8) uit Kemzeke.

 

De jonge chef over zijn gerechtje: “Mijn hobby’s zijn alles met treinen en koken. Deze zelfgemaakte puree eet ik liefst met vis.” Het gerecht is gekozen en klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

400 g spinazie (diepvries)

800 g aardappelen

1/2 potje zurkel

scheutje melk

1 el mosterd

1 ui

200 g gerookte spekblokjes

peper en zout

boter

Zo maak je het

Laat de diepvriesspinazie ontdooien

Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een snuifje zout

Giet de aardappelen af en plet ze met een aardappelstamper

Meng de spinazie en de zurkel onder de aardappelen

Voeg een lepel mosterd toe (naar smaak)

Proef en kruid bij met peper en zout

Snipper de ui en fruit glazig in een beetje boter

Voeg de spekjes toe en bak ze gaar

Schep ui en spek onder de puree