Ben jij ook verslaafd aan je smartphone? Check jij ook om de twee minuten Facebook, Twitter, Instagram en andere Snapchats? Dan staar je net als de halve mensheid veel te vaak naar dat kleine schermpje. Op café, aan de ontbijttafel … De virtuele wereld krijgt veel te vaak de voorkeur op de échte wereld.

Veel kans dat je dit artikel nu ook op je mobieltje aan het bekijken bent. En misschien zit je lief naast je op haar smartphone te loeren? ‘Phubbing’ heet dat fenomeen. Iemand negeren door naar je telefoon te kijken. En ja, ook ondergetekende doet veel te vaak mee aan deze niet altijd zo sympathieke trend. (Sorry wereld!)

Het is een ziekte van deze tijd die ook fotograaf Eric Pickersgill is opgevallen. De Amerikaan maakte een reeks beelden waarbij hij alle smartphones en tablets verwijderde. Met ‘Removed’ wil hij de mensheid een spiegel voorhouden.

Zijn foto’s tonen ons hoe vreemd onze houding eigenlijk is. Zo onnatuurlijk. Zo asociaal ook. Na het bekijken van deze beelden gaan we misschien iets vaker onze smartphone wegsteken. Zou dat niet mooi zijn?

smart1 smart2 smart3 smart4 smart5 smart6 smart7 smart8Meer beelden vind je op zijn site.