Lokale zondagse kost: Tarte tatin van witloof

1902

De komende weken serveert Amylia van Cookameal lekkere gerechtjes met Belgische ingrediënten. Lokale zondagse kost dus. Zo willen we onze lokale producenten wat extra steun geven. Koop én kook lokaal!

Een hartig-zoete variant van de klassieke tarte tatin, verrassend smaakvol met lekkers van bij ons!”

Dit heb je nodig (lunch voor 4 personen)

5 stronkjes witloof

1 vel bladerdeeg

2 el vloeibare honing

1 ei

50 g boter

verse tijm

olijfolie

extra’s: 100 g fijngehakte noten, 200 g geitenkaas, groene salade

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180°C

Halveer het witloof in de lengte

Stoof het witloof op een laag vuur gaar in de boter (+/-15 min)

Kruid met peper en zout

Voeg de honing toe en schep op

Schik het witloof met de snijkant naar beneden in een ingevette taartvorm of ovenschaal

Bedek met het bladerdeeg

Klopt het ei los met een scheutje water en bestrijk het deeg ermee

Bak de tarte tatin 20 minuten in je voorverwarmde oven

Stort de taart uit op een groot bord/serveerschotel

Werk af met een straaltje olijfolie en verse tijm

Serveer naar smaak met fijngehakte noten, geitenkaas en een groene salade