De kerstperiode staat gelijk aan gezelligheid, familytime, kerstdecoratie én lekker eten. Nog niet helemaal in de kerststemming? Dan helpen deze tips je ongetwijfeld naar ho-ho-hogere kerstsferen!

Koekjes bakken

Geen betere periode om de uitsteekvormpjes en de deegrol uit te halen dan de kerstperiode. Samen met de kinderen koekjes bakken kan ongelofelijk leuk zijn. Lekkere koekjes bakken, de figuurtjes versieren met al dat lekkers, en nadien er natuurlijk met z’n allen van smullen. Mmm, ik ruik de geur van koekjes nu al!

Panda’s en Mowgli

Wil je de panda tweeling met eigen ogen bewonderen? Of schaatsen op een piste op het water? Het kan allemaal, want Pairi Daiza opent tijdens de kerstperiode de deuren voor het publiek. In de Zoo van Antwerpen vindt het Jungle Book Light Festival plaats en ontdek je het meeslepende avontuur van Mowgli, Bagheera, Baloo en hun vrienden. Nog tot 12 januari.

Samen kerstfilms kijken

Niets zo gezellig dan op een luilekkere dag met de hele familie in de zetel te hangen en naar kerstfilms te kijken. Ook Netflix heeft een erg leuk kerstaanbod voor je kerstfilmmarathon: Elf, DreamWorks Holiday Classics (met je favoriete Dreamworks-vrienden uit Madagascar en Shrek), A Christmas Prince – The Royal Wedding (cheesy en romantisch) en 48 Christmas Wishes.

Kerstsfeer opsnuiven

Is het mooi weer buiten en heb je zin om de kerstsfeer op te snuiven? Trek er dan op uit. Wat dacht je van het fantastisch lichtspektakel in Oostende? Een feeërieke lichttunnel overkapt de Adolf Buylstraat en zorgt er vier keer per dag voor een spectaculaire lichtshow op muziek. Ook de kerstmarkt in Brussel is een must do. Het prachtig verlichte reuzenrad (met maar liefst 18.000 lichtjes!) mag je zeker niet missen. Zet zeker ook donderdag 26 december in je agenda, want dan trekt de prachtige Nostalgie Christmas Parade door hartje Roeselare. Verwacht je aan prachtige praalwagens en meer dan 200 figuranten.

Plan wat ongeplande tijd

De kerstvakantie zit vaak vol met feestjes, bezoekjes en diners. Plan daarom ook wat tijd om gewoon lekker niks te doen met z’n allen en te bekomen van het vele eten en het vele feesten. Wat ‘gaten’ in het feestschema zorgen ervoor dat iedereen wat tot rust kan komen.

Spelletjes spelen

Het weer laat in de kerstvakantie vaak de wensen over (koud, nat, grillig): binnenblijven is vaak de enige optie. Trek je favoriete onesie aan en hou een heuse spelletjesmarathon met het hele gezin. Elk familielid haalt z’n favoriete spelletje uit de kast, zet wat lekkers op tafel en je bent er helemaal klaar voor! Zin in iets origineel? Steek dan zelf een leuke familiequiz in elkaar.

Trek je wandel- of loopschoenen aan

De winter is een fantastisch seizoen om te gaan wandelen. In verschillende Vlaamse steden kan je ook kerstwandelingen maken. Of wat dacht je van een Santa Run? Loop verkleed als kerstman een parcours en schud zo de kerstkilo’s meteen van je af!