Zondagse kost: Veggie Japanse noedelsoep

205

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Vandaag serveert Sil (38) uit Sint-Katelijne-Waver heerlijke veggie Japanse noedelsoep.

Het gerecht is gekozen en klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

“Dit gerecht kan niet mislukken en is bovendien gezond en snel klaar!”

Ingrediënten voor 4 personen

500 g kastanjechampignons
200 g paksoi
200 g prei
4 cm verse gember
1 l groentebouillon
500 ml kokosmelk
4 eieren
250 g udon of ramen noedels
3 el arachideolie
3 el sojasaus
1 limoen

Tip: Je kan makkelijk restjes groenten, kip of zalm verwerken in deze lekkere maaltijdsoep.

Zo maak je het

• Halveer de champignons
• Snij de paksoi in reepje en de prei in dunne ringen
• Hak de gember fijn en snij de limoen in partjes
• Bak de champignons kort op hoog vuur in een scheutje arachideolie, kruid met peper en zout
• Voeg de gember toe en bak deze op laag vuur mee
• Giet de groentebouillon in de kookpot
• Voeg de kokosmelk, paksoi, prei, en sojasaus toe
• Laat 10 minuutjes op een laag vuurtje pruttelen
• Kook ondertussen de eieren, pel ze en snij ze doormidden
• Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking
• Verdeel de noedels over 4 soepkommen
• Schep de soep erover
• Werk af met de eieren en serveer met een partje limoen