Dubai wil vanaf juli beginnen met het inzetten van een drone die in staat is om een persoon te vervoeren over een afstand van maximaal 50 kilometer. De autonoom vliegende drone, genaamd de EHang 184, heeft al een testvlucht gemaakt over de Burj al-Arab-wolkenkrabber. Wij weten waar onze zomerreis naartoe gaat!

De drone, een quadcopter van Chinese makelij, kan een passagier vervoeren van niet meer dan 100 kilogram. Zodra de passagier is ingestapt, kan hij een bestemming selecteren op een touchscreen, waarna de quadcopter automatisch zal opstijgen en geheel autonoom naar de locatie zal vliegen.

1

De drone heeft een batterij aan boord die een maximale vluchttijd van anderhalf uur of een bereik van 50 kilometer mogelijk maakt. De topsnelheid bedraagt 160 kilometer per uur; de gemiddelde kruissnelheid zal ongeveer 100 kilometer per uur bedragen.

Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, de emir van Dubai, liet vorig jaar weten dat in 2030 ongeveer 25 procent van al het passagiersvervoer in de stad Dubai zal worden uitgevoerd door autonoom opererende voertuigen.

Om dat doel te bereiken is ook al een overeenkomst gesloten met het bedrijf EasyMile, dat een elektrische shuttlebus voor tien personen wil produceren die zonder bestuurder zal rijden.