Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het zover: seizoen 2 van de tragikomische reeks #hetisingewikkeld is vanaf donderdag te zien op VIER. Daarin leven Lien (An Miller) en Peter (Ben Segers) nog steeds gescheiden in hetzelfde huis, en dat levert weer heel wat ingewikkelde, gênante, grappige en herkenbare momenten op.

Het eerste seizoen van #hetisingewikkeld is ondertussen al drie jaar oud. Het geheugen mag dus wel opgefrist worden: de reeks draait rond Lien en Peter, die een goede job, twee prachtige kinderen, toffe vrienden en een mooi huis hebben. Maar de liefde is uitgedoofd, hun seksleven dood en de midlifecrisis klopt op de deur. Lien beslist om uit elkaar te gaan, maar zij en Peter krijgen het niet over hun hart om de kinderen wekelijks heen en weer te verhuizen. Daarom besluiten ze in hetzelfde huis te blijven wonen. Week om week slaapt de een in de kelder en de ander boven met de kinderen in huis. “Seizoen 1 was al tof, maar ook het tweede is bijzonder geslaagd”, weet actrice An Miller. “Daarin dringt bij Lien langzaam het besef door dat lang samen zijn misschien toch meer waard was dan een korte flirt. Wanneer ook de zus van Lien met haar pasgeboren baby intrekt, staat het huis helemaal op stelten. #hetisingewikkeld is een staaltje geestige en herkenbare televisie. Ik draag deze reeks echt een warm hart toe.”

Het tweede seizoen was eerder al te zien op Telenet Play More. Heb je al goede reacties gekregen?

Ik weet dat ik in Portugal iemand ben tegengekomen die echt had genoten van beide seizoenen. Dat staat me nog bij. Verder weet ik het niet meer zo goed. Mijn geheugen is echt een zeef. Ik weet zelfs niet meer precies wanneer de opnames van dat tweede seizoen zijn doorgegaan. (lacht)

Weet je nog hoe het er op de set aan toe ging? Want het lijkt me een hele leuke bende om mee samen te werken.

Dat was absoluut zo. Ik denk dat die enorm fijne samenwerking ook de grote troef was van beide seizoenen. Van de eerste seconde klikte het tussen regisseur Lenny Van Wesemael (vriendin van Ben Segers, red.) en mezelf. Lenny is iemand die met hart en ziel aan zo’n project werkt. Als actrice vond ik dat zalig. Wij konden elkaar ’s avonds laat nog bellen om te checken of we een bepaalde scène toch niet net anders konden doen. Vooraf kende ik Lenny niet, maar we zijn gaandeweg vriendinnen geworden. Ook met de andere acteurs en actrices klikte het uitstekend. Ik weet nog dat het soms heel hard werken was, maar dat er ook veel plezier werd gemaakt.

Is er nooit gesproken over een derde seizoen?

De goesting is er zeker!

Hoofdrolspeelster An Miller: “Seizoen 1 was al tof, maar ook het tweede is bijzonder geslaagd.” (foto VIER) ©Charlotte Speck
Hoofdrolspeelster An Miller: “Seizoen 1 was al tof, maar ook het tweede is bijzonder geslaagd.” (foto VIER) ©Charlotte Speck

Maandenlang heb ik bijna werkloos thuisgezeten. En dat is wel akelig.

Hoe gaat het nu eigenlijk met je carrière? Is er weer wat licht aan het einde van de coronatunnel?

Toch wel, al is het natuurlijk nog lang niet zoals het hoort. De projecten die ik had zijn allemaal opgeschoven naar volgend jaar. Maandenlang heb ik bijna werkloos thuisgezeten. En dat is wel akelig. Maar begin september zijn we – Filip (Peeters, red.) , ikzelf en onze twee kinderen – weer vertrokken met de voorstelling Familie , waar we begin dit jaar ook al mee toerden. We zijn ondertussen in Kortrijk, Turnhout, Rome en Parijs gaan spelen. Normaal gezien zit er toch een man of 500 in de zaal, nu zijn er dat 200. Maar het is sowieso heel fijn dat we opnieuw aan de slag kunnen. Ik apprecieer dat nu des te harder.

Trouwens, stilgezeten hebben we niet tijdens de lockdown. We hebben een film gemaakt op basis van het toneelstuk dat we nu met ons vieren spelen, en die film gaat binnenkort in première op het Film Fest Gent. Dat was een hele fijne ervaring om als gezin te beleven en we zijn blij met het resultaat, al zitten we nu ook wel in spanning af te tellen naar dat filmfestival.

Je kinderen zijn op 1 september ook weer naar school gegaan. Valt dat voor hen makkelijk te combineren met jullie toneelstuk?

In het weekend samen met onze kinderen op de planken staan is voor ons heel normaal geworden, en voor hen ook. We hebben dat een hele tijd niet kunnen doen, daardoor wordt dat nu nog veel leuker. Maar we hebben van in het begin goede afspraken gemaakt met NTGent dat het stuk heeft ontwikkeld. Onze tournee is opgesteld in functie van de kinderen. Als er bijvoorbeeld examens zijn, dan spelen we niet.

Thuis zijn jullie dus eigenlijk met vier actrices en acteurs. De onzekerheid die corona met zich meebrengt, hakt er dan ongetwijfeld diep in.

Als acteur of actrice ben je wel gewend om met onzekerheid om te gaan. Dat hoort er nu eenmaal bij. Maar dit was toch een ander soort onzekerheid. Het gras werd voor onze voeten weggemaaid. Toch leverde dat een soort creativiteit en ondernemerschap op, waardoor die film er nu gekomen is. Het zou stom zijn geweest mochten we niks met die creativiteit gedaan hebben.

#hetisingewikkeld, vanaf 6 oktober elke dinsdag om 20.35 uur bij VIER.

 

Familie, te zien op Film Fest Gent vanaf 14 oktober.